Vali Şahin, Büyükşehir Belediyesince düzenlenen bir toplantıda  gazetecilere yaptığı açıklamada, vatana göz diken, huzuru kaçıran terör örgütü Gidişlerinin sağlıklı bir gidiş olmadığını vurgulayan Şahin,  "Biliyorsunuz, içinde bulundukları girdap, artık çıkılmaz bir noktada ama  yapabilecekleri çok fazla bir şey yok. Devletimiz kararlılıkla çok ciddi  üzerlerine gidiyor. Bugüne kadar yapılanların çok üstünde bir mücadele yapılıyor"  diye konuştu. 
 
BİRİ GİRESUN'DAKİ GRUP, İKİCİSİ KAYIP
 
Bölgede de bu anlamda çok fazla hassasiyet gösterildiğini vurgulayan  Şahin, "Çok sayıda ihbar geliyor. Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir  alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi  alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi. Bir grubun Giresun'da Jandarma karakoluna taciz ateşinde bulunduğunu  anlatan Şahin, diğer grubun kayıp olduğunu, telsiz konuşması yapmadıklarını söyledi. 
 
KANDİL BASKI YAPIYOR
 
Kandil'in onlara "Bir an önce eylem yapın, ses getiren eylemler" diye  tacizde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Kamu görevlileri, vatandaşlarımız olarak  teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Jandarma Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze de  'Eğer vatandaşlardan duyum gelirse, bunlar arazide çalışan vatandaşların bile  görüntüsü olsa gidin bizzat takip edin, daha sonra ilgili vatandaşa, 'biz baktık  ama fındık toplayan, çaba yapan insanlar' diye bilgi verin' diye söyledim"  ifadesini kullandı.