Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Trabzon basının yaşanan gazetecilik tartışması hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamann tam metni şöyle:

'' KAMUOYUNA
 

Federasyonumuz üyesi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geçmiş dönem başkanlarından Murat Taşkın, Ergun Ata ve Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun, aynı ilde yayınlanan Günebakış Gazetesi sahibi ve başyazarı Ali Öztürk tarafından adeta darbe yanlısı gibi gösterilmesini şiddetle kınıyoruz.

Öncelikle bizler açıkça belirtmek isteriz ki; Federasyonumuzun yönetici ve delegesi olan her üç arkadaşımızın da gazeteciliğine olduğu kadar darbe karşıtlıklarına ve demokrasiye bağlılıklarına sonuna kadar tanık ve kefiliz.

Böylesi bir ortamda meslektaşlarımızın hele de aynı işi yapan kişiler tarafından darbe üzerinden hedef gösterilmesini biz hedef saptırma olarak algılıyoruz.

Darbe girişiminin olduğu gün Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 8. Başkanlar Kurulu için Ağrı’da olan bizler hemen ertesi gün 7 Federasyon ve 74 Cemiyeti temsilen Ağrı Valisi Sn. Musa Işın ile birlikte medyanın karşısına çıkarak “milleti oluşturan unsurların tümüne ve milletin değerlerine karşı tüm girişimleri reddettiğimizi, Milli iradenin üzerinde başka bir beceri gücü kabul etmediğimizi” haykırırken, Federasyonumuz mensubu arkadaşlarımızın böylesi bir iftiraya uğramasını üzüntü ve esefle karşıladık.

Bilinmelidir ki; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve bağlı federasyon ile cemiyetler, dolayısı ile de üyelerinin tümü Türkiye’nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olabileceğini, seçimle gelinen makamlardan da ancak seçimle ve halkın gücü ile uzaklaşılacağına inanan bir anlayış taşımaktadır.

Bu vesile ile darbe girişimini bir kez daha kınarken, hedef gösterilen arkadaşlarımızın meslek etiğine olduğu kadar demokrasiye de sonuna kadar bağlı olduklarına olan inancımızı da bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.''

 

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu