TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ve Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen "İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi" kapsamında, "Unutulan Karadeniz Yemekleri" temalı aşçılık kursu düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, aşçı Kurtuluş Çehreli yönetiminde Ortahisar Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kursu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursun, unutulmaya yüz tutmuş Karadeniz yemeklerini yaşatmak amacıyla organize edildiğini belirten Gümrükçüoğlu, 3'ü erkek 15 kursiyere çalışmalarında başarı diledi.

Gümrükçüoğlu, Karadeniz kültürünü yaşatmaya özel önem verdiklerini vurgulayarak, "Aşçımız Çehreli, kursiyerlerimize unutulmaya yüz tutmuş 850 çeşit yöre yemeğinin hazırlanmasını ve sunumunu öğretiyor. Yaklaşık 2 ay önce başlayan kurs, toplam 7 aylık çalışmanın sonunda tamamlanacak." dedi.

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç ise kursta öğretilen yemeklerin bilgi ve görsellerinin yer alacağı bin kitap ile 2 bin CD hazırlanacağını söyledi.

Genç, bir yıl boyunca 3 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilecek seminerlerde yöresel yemeklerin tanıtımlarını da yapacaklarını kaydetti.