Burada bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “İki gün sürecek olan Kariyer Fuarı’nda, gençlerimizi, hayatlarını kolaylaştıracak, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmalarını ve gelecek adına isabetli kararlar almalarını sağlayacak etkinliklerle buluşturacağız. Malumunuz olduğu üzere kariyer, bir insanın çalışabileceği yıllar boyunca herhangi bir iş alanında adım adım ve sürekli olarak ilerlemesi, deneyim ve beceri kazanmasıdır. Yani kişinin çalışma yaşamı boyunca üstlendiği işlerin bütünüdür. Büyük buluşlara imza atanların yaşlarının ne kadar genç olduklarını dünya örnekleri bizlere göstermektedir. İş dünyasında başarılı birçok insan, rutin hayatının dışında kariyeri için zaman ayırarak hem kendi hayatına hem de dünyaya yön vermektedirler. Başarı, fark yaratacak işler için planlı ve çok çalışmaktan geçmektedir.” dedi.

BÜYÜK YOLCULUKLAR KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAR

Gençlere başarısız olmaktan korkmamaları gerektiğini söyleyen Vali Ustaoğlu, “Başarı, sıkı çalışmayla üstesinden gelinmiş başarısızlıktır. Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar. Girişken olun, yeniden deneyin. Eski köye yeni adet getirin. İcat çıkarın. Sakın ola ki, başladığınız işlerde yaptığınız şeyler size zor gelmesin. Kolaya kaçmayın, yüksünmeyin. Yolun başında hemen umudunuzu yitirmeyin. Sizlere verilen bu güzel imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ulaşmak istediğiniz başarıya odaklanın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay da, Fuar için 11 bin üzerinde kayıt yapıldığı ve fırsat eşitliği bakımından önemli bir fuar olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise, işsizliğin önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, “Bu sorunun çözümü için bu tür organizasyonların çok önemlidir.” dedi. Milletvekili Muhammet Balta, Karadeniz Kariyer Fuarı öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için önemli bir fırsattır” şeklinde konuştu. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen bu fuarın ülkemizin yürüttüğü istihdam seferberliğine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Programın ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler ulusal ve uluslararası 150 firma ile kurumun yer aldığı stantları gezerek bilgi aldı.

11 paydaş üniversitenin, yaklaşık 150 kurum ve firmanın iştirakiyle gerçekleştirilen fuarda öğrenci ve üniversite mezunlarına iş ve staj imkânı sağlamanın yanı sıra yöneticilerin, genç yetenekler iletişim kurması ve deneyimlerini paylaşması amaçlanıyor.