Karadeniz   Plastik  Sanatlar  Derneği   üyelerinin  katılımıyla gerçekleşen  kongre    Trabzon Liselerinden   Yetişenler   Derneği  Genel   Merkezinde  yapıldı .
Plastik  sanatlar  alanında  ülkemizde Trabzon ve Karadeniz  bölgesi  sanatçılarının çok  önemli katkıları sanat dünyası  tarafından  sıkça anılmaktadır.  Bölge  kökenli bir çok sanatçı ülkemizde sanat gündemini  belirleyecek  üretkenlikte  ürün vermektedir.  Trabzon kent  olarak ülkemizde plastik sanatların ve sanatın diğer disiplinlerinin yoğun ilgi  gördüğü  bir  kenttir. Bu kapsamda Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği   yıl içerisinde sürekli sergilerler düzenleyerek ülke sanatının gelişimine katkı sağlamaktadır .
Ulusal  sanat  kültürümüzün  oluşumunda yerel  ve  bölgesel  sanat dinamiklerinin  öncelikle  kendini güçlendirebilmesi , sonra  bölgeden  başlayarak ulusal ve uluslar arası sanat  kültürüne katkı  sağlayabilmesi amacı  ile  Ocak 2007 tarihinde kurulan Karadeniz  Plastik Sanatlar Derneği   24 Temmuz 2007 tarihinde birinci olağan genel  kurulununun  ardından   bugün  5 . Olağan genel kurulu yapılarak yeni yönetim kurulu belirlendi  . 

Yeni Yönetim  Kurulu  ( ASIL ) 
Mümin  CANDAŞ 
Selman  UZUN
Orhan ZAFER
Sezgin YÜKSEL 
Mehmet  HACIFETTAHOĞLU 
  ( YEDEK  ÜYELER )
Cemil CANDAŞ 
Abdulkadir YILDIRIM 
Sebahattin  KILIÇ
Yasemin  UZUN
Barış  DEMİR 
( DENETLEME  KURULU  )
Rasim ÇUBUKÇU 
Bora DERVİŞOĞLU  
İrfan  BİLGİN