19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir konser vermek için hazırlık yapan Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi AK Parti Teşkilatı’nın Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kaya, kendine has Karadeniz müziğiyle tanınmış Apolos Lermi’nin menajeri Sevda Turgut ile görüşerek konser düzenlemek için anlaştılar. Konseri programına alan Apolas Lermi ve ekibi, Başkan Mehmet Kaya’dan gelen bir maille adeta şok oldular. Atılan mailde yapılan konser anlaşmasını iptal eden Gençlik Kolları Başkanı Kaya, şarkıcının albümündeki “Seçim Zamanı” isimli parçada AK Parti’ye hakaret ettiği gerekçesiyle müzisyen Lermi’ye, “Apoloso’ da selam söyleyin, boyundan büyük şarkılar yapmaya kalkışmasın” diye üstü kapalı mesaj atması şaşkınlık oluşturdu.

HALKLA ARAMA BİR BAŞKAN GİREMEZ

Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem'in haberine göre; Yaşanan bu gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Karadeniz müziğinin tanınmış ismi Apolas Lermi, “2012 yılında böyle saçma bir gerekçe gösterilerek 19 Mayıs etkinliğindeki sahnemizin iptal edilmesi tabi ki çok hoş bir durum değil. Benim için söylediklerim o kadar kıymetli ki; bu topraklardan derlediklerimi müzikle buluşturup, yine bu topraklara seslendiriyorum. Bu nedenle, nerede beni dinlemek isteyen kalabalıklar varsa ben orada olacağım. Yüreğimi paylaşabilmek için 1 Mayıs'ta da sahneye çıkarım, AKP gecesinde de, Emekçi Kadınlar gecesinde de şarkı söylerim, polis gecesinde de... Benim halkla arama bir tane "Gençlik Kolları Başkanı" giremez. Ben her partiye aynı mesafede duran biri olarak, müziğimi özgürce icra edebileceğim her yerde halkla buluşmaya hazırım. 1 sene önce çıkarttığımız albüm Kültür Bakanlığı onaylıdır ve yasa dışı bir içeriğe sahip değildir. Albümümüzde yer alan bu şarkı da halkın yaşadığı sorunlara ve çevresel katliamlara değinmeye çalıştığımız bir şarkıdır. Ayrıca farklı sanatçılar tarafından daha önce bu şarkı formatında birçok şarkı seslendirilmiştir. Trajikomik olan bu durumu tekrar kınıyorum. Davet nereden gelirse gelsin halkın yanında olmaya devam edeceğim” dedi.

“PARTİDEN HİZMET ALAMAZLAR”

AK Parti Çarşıbaşı Gençlik Kolları Başkanı Metin Kaya’nın, şarkıcı Apolas Lermi’nin gönderdiği mailde üstü kapalı tehdit edilerek eleştirenlerin AK Parti’den hizmet alamayacaklarını belirtti. Kaya, attığı mailde, “Sevda Hanım size ait olan programı iptal etmek zorundayım. Neden sorarsanız ben size AK Parti Gençlik Kolları Başkanıyım dedim. AK Parti’ye hakaret içeren kelimeler, protesto edenler ve yapmış olduğu hizmetlerin aleyhinde bulunup “Seçim Zamanı” şarkısı diye internet sayfalarında dolaşan şarkılar... Bunları yapanlar, bunları söyleyenler hiç bir zaman AK Parti’den hizmet göremezler. Bana da önceden Apolos’un böyle bir parçası olduğunu söylemiş olsaydınız hiç bu durumlara kadar gelmezdik. Programınız iptal edilmiştir, kendinize başka yerler ayarlayın. Apoloso da selam söyleyin boyundan büyük şarkılar yapmaya kalkışmasın. Bu ona da bir ders olsun ve AK Parti’yi dışlayanlarla bizim hiçbir zaman işimiz olmaz... Size kolay gelsin, program iptal” dedi.