KULÜBEDE ÇALIŞTI

Evinin önünde yöresel mimariye uygun bir şekilde eşinin inşa ettiği tahta kulübede resimlerini yapan Çelik, çay toplamadan döndükten sonra yaz-kış resim yapıp satarak, ailesine ekonomik katkıda bulunuyor.

RESMİ ÇOK SEVİYOR

Resim aşkının lise yıllarında başladığını anlatan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciyken resim yapmayı çok sevdiğini, arkadaşlarının resimlerini de kendisini yaptığını söyledi. Evlendikten sonra uzunca bir süre resim yapmadığını dile getiren Çelik, ilerleyen yıllarda yağlı boyaya merak sardığını ifade etti.

MALZEMESİNİ KENDİ YAPTI

Boya malzemelerinin çok pahalı olduğunu bu nedenle bunları uzunca bir süre alamadığını belirten Çelik, "Resim fırçası da bulamadım, gittim nalburdan vernik fırçası alarak vernik fırçasıyla resim yapmaya başladım." dedi. Resim eğitim almadığı için tekniğini bilmediğini ifade eden Çelik, "Yağlı boya neyle inceltilir bilmiyordum. Zamanla deneme yanılma yoluyla onları da öğrendim, hiçbir eğitim almadım. Trabzon'dan gidip gelip malzeme alıp deneyerek öğrendim." diye konuştu.

SABAHLARA KADAR ÇALIŞIP ÖĞRENDİ

Resim yaparken bazı teknikleri bilmediği için bir resimle bazen aylarca uğraştığını anlatan Çelik, "Bazen de akşam saatlerinde başladığım resim ile diğer günün sabahlarına kadar uğraşıyorum." ifadelerini kullandı.

EVİNİ, RESİMLERİNİ SATARAK YAPTI

Yarım kalan evinin inşaatını sattığı resimlerden elde ettiği gelirlerle tamamladı. Yaptığı resimlerle 2008 yılında sergi açan Çelik, bu sergide 42 tane resim sattığını vurgulayarak, "Resimlerden elde ettiğim 12 bin lira ile inşaatı yarım kalan evini iç sıvası ve boyasını tamamladım." dedi.

SÜREKLİ RESİM YAPMAK İSTİYOR

Resim yapma heyecanı nedeniyle akşamları gözüne uyku girmediğini belirten Çelik, "Sürekli resim yapmak ve resimlerimi geliştirmek ve tekrar sergi açıp satmak istiyorum. Çevremde komşularım dalga geçiyordu. Bizim burada bir tabir vardır, 'Boş mu kaldın, boş işlerle uğraşıyorsun!' diyerek alay ediyorlardı ama ben yılmadım ve yine artan zamanlarımda çay toplamaktan çıktıktan sonra resim yapmaya devam ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.