İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yıllar önce meydana gelen heyelan sonucu oluşan Karagöl şiddetli soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yüzeyi yaklaşık 50 cm kalınlığında buzla kaplanan gölün bembeyaz görüntüsü güzel görüntüler oluşturdu. Karagöl her mevsimde fotoğraf sanatçılarının da uğrak mekanları arasında yer alıyor. Ayrıca fotoğraf tutkunlarının kış aylarında bölgeye yoğun ilgi göstermesinden dolayı Şavşat Kaymakamlığı Göle giden yolu ulaşıma açık tutuyor.

Gölün bu halini gören ziyaretçiler önce buz üzerine çıkmakta temkinli davranırlarken daha sonra adım adım buz üzerinde ilerleyip göl üzerinde gezi yapıyorlar. İşi biraz daha ileri götüren bazı korkusuz vatandaşlar buz tutan göl üzerinde ateş yakıp, çay demliyor, yemek pişiriyor.

Karagöl tesislerinin işletmecisi İdris Köse ise buzun hiçbir tehlike oluşturmadığını söylerken buz kalınlığını göstermek üzere buzu baltayla kesip ziyaretçilerine gösterdi. Şu an itibarı ile yaklaşık 50 santimetre buz kalınlığı oluşurken, ileriki günlerde buz kalınlığının artacağı tahmin ediliyor.

Gölün ortasına bir masa konulurken, Meşeli Köyü Muhtarı Adnan Taşdemir de "Herkesi Karagöl üzerinde çay içmeye peynir eritmesi yemeğe davet ediyorum" dedi.