Suç Sarkıntılığa Döndü

SUUDİ Arabistan’da hakim olarak görev yapan Abdullah Saleh A. (32) tarafından 22 Eylül 2014 günü taciz edildiğini iddia eden 17 yaşındaki S.G. adlı lise öğrencisi, karakolda tacizci diye teşhis ettiği şahsı mahkemede tanımadı. 10 Kasım günü yapılması gereken duruşması dün gerçekleşen Abdullah Saleh A.’nın taciz ettiği lise öğrencisinin kendisini tanımaması ve şikayetçi olmaması üzerine kurtuldu.

Öğrenci Kıza Şükran Öpücüğü Vermiş!

TRABZON 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanan Abdullah Saleh A., tercüman aracılığıyla hakkındaki suçlamaları reddetti. Mağdur S.G. ise kendisini öpmek isteyen kişinin şişman ve toparlak bir kişi olduğunu ileri sürerek, “Ben olay günü bu konuyu çok abarttım. Başımdan tutarak, bana şükran öpücüğü verdi. Kendisinden şikayetçi değilim” diye konuştu.

Elçilikten Temsilci Geldi

DAVAYI takip etmek üzere elçilikten bir avukat iki kişi dün Trabzon’a gelerek duruşmayı izledi. Bu arada Abdullah Saleh A.’nın avukatı İbrahim Keskin, teşhisin yanlış olduğunu, doğru olsa bile müvekkilinin mağdurun yaptığı hizmetten ötürü şükran niyetiyle alnından öptüğünü ileri sürdü. Mahkeme,  suçu sarkıntılık olarak kabul etti ve şikayete bağlı suç vasfına girdiği için davanın düşmesine karar verdi. 

SUUDİ Arabistan’da hakim olarak görev yapan Abdullah Saleh A. (32) tarafından 22 Eylül 2014 günü taciz edildiğini iddia eden 17 yaşındaki S.G. adlı lise öğrencisi, karakolda tacizci diye teşhis ettiği şahsı mahkemede tanımadı.

TACİZE UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

Trafik cezası yiyen Abdullah Saleh A., Çaykara Belediyesi’ne giderek trafik cezasını ödemek istedi. Şef olduğu öğrenilen M.A., staj yapan S.G.’den Arap turisti maliye veznesine kadar eşlik etmesini istedi. İkili belediyeden çıkarak hükümet konağına girdi. Bu sırada merdivenleri çıkan Arap hakim, genç kızı iki kolundan tutarak zorla öptüğü ileri sürüldü. S.G.’nin çığlıkları üzerine Arap turist çareyi kaçmakta buldu. Başından geçenleri A.T.E.’ye anlatan S.G. daha sonra Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Polisin ısrarlı takibi sonucu olay yerinden 61 DY .. plakalı araçla kaçan Abdullah Saleh A., yakalandı.  Kendisinin belediyeye hiç gitmediğini belirten Arap turist,  kamera kayıtlarındaki kendi görüntüsünü reddetti. Şikayet üzerine Arap hakim tutuklandı.

DURUŞMASI ÖNE ALINDI

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Kasım günü yapılması gereken duruşması dün gerçekleşti. Tarafların duruşmayı öne alması isteği mahkeme başkanı tarafından kabul gördü. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanan Abdullah Saleh A., tercüman aracılığıyla hakkındaki suçlamaları reddetti. Mağdur S.G. ise kendisini öpmek isteyen kişinin şişman ve toparlak bir kişi olduğunu ileri sürerek, “Ben olay günü bu konuyu çok abarttım. Başımdan tutarak, bana şükran öpücüğü verdi. Kendisinden şikayetçi değilim” diye konuştu.

ELÇİLİKTEN TEMSİLCİ GELDİ

Davayı takip etmek üzere Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği’nden bir avukat iki kişi dün Trabzon’a gelerek duruşmayı izledi. Bu arada Abdullah Saleh A.’nın avukatı İbrahim Keskin, teşhisin yanlış olduğunu, doğru olsa bile müvekkilinin mağdurun yaptığı hizmetten ötürü şükran niyetiyle alnından öptüğünü ileri sürdü. Mahkeme,  suçu sarkıntılık olarak kabul etti ve şikayete bağlı suç vasfında kabul ederek davanın düşmesine karar verdi.