61SAAT ÖZEL HABER
-SEKAN KILINÇ-

Trabzon’un küçük güneyçevre yolu olarak adlandırılan, şehrin doğusu ile batığısını güneyden birbirine bağlayan 24 kilometrelik 6 şeritli Kanuni Bulvarı’nın 7 kilometrelik Yıldızlı karşıyaka etabı bu yıl sonun tamamlanıyor. 

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Kanuni Bulvarı ile ilgili dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü Kanuni Bulvarını Yenicuma’dan Maçka Yolu’na ve aynı zamanda liman içinden Rize Yolu’na bağlayacak olan 7 kilometrelik dev viyadüğün projesini onayladı. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan projenin dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katıldığı protokol töreni ile imzalandığını doğruladı.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü’nde dün onaylanan projenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçmesi halinde artık Erdoğdu, Bahçecik, Karşıyaka, Aydınlıkevler, ve üst kesimlerinden Rize’ye gitmek isteyenler Kanuni bulvarına bağlanarak Yenicuma Gözaçan camisi önündeki dev viyadük ile ya Maçka yoluna ya da Değirmendere Liman içinden Karadeniz Sahilyoluna bağlanarak Rize’ye devam edebilecekler. 
Aynı şekilde Kanuni Bulvarı sayesinde Trabzon’un güneyindeki vatandaşlar Direk olarak şehir içi trafiğine girmeden Yıldızlı Kavşağına kadar gidebilecekler. 
Gözaçan Camisi önündeki projesi onaylanan dev viyadüğün bir kolu Sülüklü Mezarlığı’ndan Maçka yoluna, diğer koluda, Değirmendere Üstad Lokantası-Çimento Fabrikası önünde yapıacak dev viyadük ile karadeniz Sahilyolu’na bağlanabilecek. 
Bu önemli projelenin ayrıntıları ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklama yapacağı beldirildi.