Yoğun katılımın yaşandığı iftar programında hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Her sene ‘Ramazan paylaşmaktır’ mesajını verdiğimiz bu yerde, bu yıl bu mesajı ülkemizin diğer yerlerinde de veren Gaziosmapaşa Belediyesi ile birlikteyiz. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta, bugünkü iftarı Gaziosmanpaşa’dan gelerek vermek istedi. Bunu hem diğer ilerimizde yapıyor, hem doğduğu büyüdüğü topraklarda yapmak istedi” ifadelerini kullandı.
 
GÜMRÜKÇÜOĞLU: TÜRKİYE’NİN BİLEĞİNİ HİÇBİR ŞER GÜÇ BÜKEMEYECEKTİR
Konuşmasında Türkiye’nin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da, Sürmene’de, Türkiye’de ‘Ramazan birbirine sahip çıkmaktır’ mesajını bu akşam bu mümtaz kalabalık dünyaya vermiştir. Bu vesile ile vatanımızın, milletimizin mukaddesatımızın, dinimizin hürriyeti için canlarını gözlerini kıpramadan feda eden askerlerimizin, polislerimizin, güvenlik güçlerimizin şahadetlerini Allah Teala (c.c.) kabul eylesin. Görev başında olan kahramanlarımıza güç kuvvet, kudret nasip eylesin. Dünya mazlumlarının sesi olan Türkiye’nin bileğini hiçbir şer güç bükemeyecektir. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir” şeklinde konuştu.
 
USTA: MAKSADIMIZ KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN DEĞERLERİMİZİ GELİŞTİRMEKTİR
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da konuşmasında katılımlarından ötürü Sürmenelilere teşekkür ederken Kardeşlik İftarlarıyla amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş değerleri geliştirmek olduğunu söyledi. Usta, “Geleneksel olarak geçen yıl Türkiye’nin batısından doğusuna başlatmış olduğumuz bu kardeşlik iftarlarında Trabzon’umuzu, Sürmene’mizi unutamazdık. İçişleri Bakanımız ve Büyükşehir Belediye başkanımızın katılımıyla büyük şehir iftarı gerçekleştirdik. Bu akşamda Sürmene’mizdeyiz. Ben bir kez daha bizlerle beraber bir Ramazan iftarında buluştuğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Buradaki maksadımız kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi yeniden geliştirmek, ilişkilerimizi pekiştirmektir. İstanbul’dan Trabzon’a, Sürmene’ye kardeşlik elini uzatmaktır” diye konuştu.
 
Sürmene’de gerçekleştirilen iftar programında Başkan Gümrükçüoğlu ve Başkan Usta’nın yanı sıra Sürmene Belediye Başkanı Rahsim Üstün, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri hazır bulundu.