Artvin'in Borçka ilçesinde bir lokanta da aşçılık yapan Rizeli Yaşar Kesici, hamsili sarma, dolma, baklava ve kumpirden sonra bu kez de çiğ köftesini yaptı.

Kesici, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, mesleğe Rize'de bir lokantada 11 yaşında iken çırak olarak başladığını ve Türkiye'nin çeşitli garsonluk ve aşçılık yaptığını anlattı.

Yöre halkının hamsiyi çok sevdiğini ve bu nedenden dolayı da hamsili yemek ve tatlı çeşitleri yapmak için çeşitli alternatifler denediğini kaydeden Kesici, şunları ifade etti:

"Yaklaşık 3 yıldır Borçka'da aşçılık yapıyorum. Hamsili yemek ve tatlı çeşitlerini yapmaya başladığımız günden beri lokantanın müşteri sayısında gözle görülür bir artış oldu. Kısa sürede lokantamız hamsiyle ün yaptı. Hamsili sarma, dolma, baklava ve kumpirden sonra bu kez de hamsili çiğ köfte yaptım. Ankara'dan, İstanbul'dan, Trabzon'dan, Rize'den özel müşterilerimiz gelmeye başladı. Müşterilerimizin ilgisi beni daha farklı hamsi yemekleri yapmaya sevk ediyor."

-Hamsili çiğ köfte tarifi-

Hamsiyle yeni yemekler yapmak için çalıştığını kaydeden Kesici, hamsili çiğ köftenin yapılışını şöyle tarif etti:

"Hamsi kılçıklarını ayıklayıp haşladıktan sonra bulgur, karabiber, pul biber, soğan, maydanozla en az bir saat yoğuruyorum. Ardından limon sıkıp marulla birlikte müşteriye ikram ediyoruz. Müşterilerimizden çok fazla ilgi var. Hamsili köftemizin bir avantajı da kilo yapmamasıdır. Müşterilerimize her gün farklı bir hamsi çeşidi sunmak için çalışıyorum."