61SAAT HABER SERVİSİ

İstanbul Mariot Hotel Asia’da gerçekleşen gecede Trabzon’un önemli sanatçılarından Volkan Konak ve Sunay Akın sahne alırken geceye adeta ünlü akını yaşandı.  Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Oyuncu Kadir İnanır, Trabzonspor efsanelerinden Ali Kemal Denizci, Hami Mandıralı, Serdar Bali, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve çok sayıda bürokrat katıldı. 

Yönetim Kurulunu ağırlıkı olarak Trabzonspor’un eski efsane futbolcularının oluşturduğu Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlediği bu tanıtım ve kutlama gecesinden elde edeceği geliri öğrencilere burs vermek üzere değerlendirecek.

Yüzlerce davetlinin katılım gösterdiği KAS-DER gala gecesinde açılış konuşmasını Derneğin Başkanı Coşkun Demirsoy yaptı. 

DEMİRSOY “ÖRNEK KURULUŞ OLMAK…”

Demirsoy “532 üyeye ulaşmış durumdayız ve artmaya devam etmektedir. Trabzonspor’a gönül veren insanların sahiplenmesi derneği büyütüyor, tüm katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Bir çok alanda sosyal sorumluluk faaliyetler göstermekteyiz. 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerimizi sıralamak istiyoruz. Dernek üyelerine katkı sağlamak amacıyla söyleşiler organize etmek, seyahatler organize etmek, herkesin okumasına katkı sağlamak, yöresel tatlar tatmak. Tüm takımların takımlar gruplarıyla saygı ortamıyla daha ileriye taşımak ve örnek bir kuruluş olmak. “ ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU “TRABZON’A HEYKELLERİ DİKİLMELİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Trabzon’un kurtuluş günü kutlu olsun. Çok söz edilecek bir ortam değil, özlemle keyif aldığı sıcaklığı hissetmek göz göze gelmek ondan aldığı güvenle hayata tekrar başlamak insanın tazelenmesi muhteşem bir şey bu enerjiyi sizler veriyorsunuz. net mutlu bana. Burada Karadenizli Sporcular Derneği geniş bir ağı var ister istemez Trabzon’daki durakta sert duruyoruz. Şenol Güneş, Ali Kemal, Necati ağabeylerimiz kıymetli sporcularımızın enerji  alarak yenilenmiş olarak başlamak 70’lerde başlattığı o devrim mücadelesinin simgesi olmuş insanlarda bizlerin farklı bir motivasyonla hayata bakmasına sebep oldu. yıllar geçse de üzerinden asla o ruh kaybolmuyor ve ondan besleniyorsunuz. Bu kadar kalıcı değer yaratmış insanlar. İyi ki Trabzon’a iz bırakmış, kuvvetli başarı dönemini yaşatmış ve insanlara umut vermişler iyi ki o şehirde doğmuşum ne mutlu bana. Onların anılarıyla onların enerjisiyle bazen okulda bazen siyasette şimdi de İstanbul’da hizmet ederken aldığımız enerjinin devamıyla hizmet ediyoruz. her zaman söylemişimdir ne olur Allah’ım beni doğduğum yere muhtaç etme. Belki Şenol Güneş’in yerine kaleci olabilirdim. Şenol Güneş olamayınca İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bunların hepsi güzel anlar değerli şeyler bu değerleri yaşatmak lazım. Trabzon’un değerlerini her zaman yaşıyorum. Trabzon’un efendiliğini yaşıyorum. Asla taviz vermeyen duruşun her zaman yaşıyorum. Trabzon’un genel duruşu böyledir, herkesi kucaklama konusunda özel bir hassasiyeti olmalı bu şehrin. Nerede olursa olsun farketmiyor, ya da Trabzonspor’da yeter ki Trabzonspor’a layık olsunlar. Bir hayalimi söylemeyelim. Ben istiyorum, sokakta benimle duran Ali Kemal’in heykelini istiyorum. Sadece onla kalmadan Trabzon’un yazarlarını şairlerini görmek istiyorum. Gerçek kahramanları Trabzonlular bilirse yaşama ve yarınlara aktarma şansları olurlar. Bu şehri 24 Şubat’ta tekrar vatanın bir parçası oldu. Tekrar geri döndürdüler. 2 yıl şehirden uzak kaldılar, benim de ailem terk eden aileydi, cephedeydi, bir tane gazi döndü. Onun da torunu olarak şimdi de hizmet ediyorum. Derneğimize teşekkür ediyorum, kurtuluş dönemimiz kutlu olsun. 

ŞENOL GÜNEŞ: TRABZONSPOR EVRENSEL

Başta başkanımızı kutluyorum. 90’lı yıllarda Erenköy’de başlamıştım, sonra ailemiz geldi, yeni derneğe gitmedim ama orada bir köy var gitmesekte o köy bizim köyümüz. Güzel çalışmalar var, Ali Kemal gelirken merdiveni çıkabilir mi diye düşündüm, hala aynı hızda çıkıyor. Burada hala yaşıyorlar Özkan Sümer Ahmet Suat yaşıyor onları unutmamalıyız. Trabzon’u Avrupa’ya taşımak önemliydi. Ben Trabzonluyum, yöreselim ama Trabzonspor evresenel. Kalecilik o zaman istenmeyen bir işti, saf insanların kaleye geçtiği bir dönemde. Ben kaleci olunca Ekrem Başkan herkes kaleci olmak istedi, Allah’tan kaleci oldum herkesin önünü kestim. Ülkeninin spora ve sanata ihtiyacı var. Kadir İnanır bizim dostumuz, Beyoğlu arka sokaklarında birlikte olduk, entellektüel tartışmalarımız oldu. Çoşkun futbolu fazla oynamadı ama yöneticiliği iyiydi. Katılan herkese teşekkür ediyorum.