Hizmete açılan Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in yolsuzluk iddiasını CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı yargıya taşıma kararı aldı.

Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili olarak kendilerine de çok önemli duyumlar geldiğini belirten CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk, bu konuda hangi adım atılması gerekiyorsa o adımları tek tek atacaklarını kaydetti.

Devletin yetkili mercilerine buradan duyuruyoruz diyen Ahmet Koltuk, "Koca kentte sadece iki yapıda kar nedeniyle çatı çökmesi yaşanması, bunun birinin de Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması, yapılmış olan imalatın ne kadar uygunsuz olduğunun delili değil midir? Hastanenin her yerinin dökülüyor olması, kullanılan malzemenin şartnamelerde öngörülen niteliği taşımadığının göstergesi değil midir? Hastane inşaatı temel kazısından çıkarılan yüzbinlerce metrekare toprağın, firmayı nakliye masrafından kurtarmak için, hemen yanı başındaki dere yatağına bırakılması, açık usulsüzlük değil midir?

Kazı toprağı ile doldurulan dere yatağının yaklaşık 600 metrelik bir kesiminin gayrihukuki bir şekilde kapalı kesit oluşturularak uygunsuz ıslahının yaratacağı muhtemel sorunun sorumlusu kim olacaktır?

Bu kazı malzemesinin muhtemel afet halinde hareketlenip, Kaşüstü Mahallesi yerleşim alanını etkilemesi hali, açık bir afete zemin hazırlamak değil midir?"

Hastanede büyük yolsuzluk iddialarının olduğunu, buna konuyla ilgili yetkililerin kayıtsız kaldığını kaydeden Ahmet Koltuk, "AKP'nin birçok alanda kamuoyunun vicdanını yaralayan yolsuzluklara bulaşması iddiaları özellikle sağlık gibi son derece önemli bir sektörde büyük yolsuzlukların olması toplum vicdanını yaralıyor. Kanuni Hastanesi ile ilgili de çok ciddi iddiaların gündeme geldi. Yargı biran önce harekete geçip bu organize suç örgütü ile ilgili hukuki süreci başlatması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldık. Konunun takipçisi olacağız. Diğer yolsuzluk iddiaları da bu suç dosyasının sumen altı edilmesi ve sürüncemede bırakılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.