61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’u çok beğendiğini söyleyen Umsaqar Trabzon’un hala bozulmamış otantik yapısına hayran kaldığını ve bunu ülkesinde duyurmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

“2 sene önce Trabzon’u kimse bilmiyordu”

Katar’da Trabzon’un tanıtımını yapan Umsaqar; “2 sene önce Katar’da Trabzon’u kimse bilmiyordu Trabzon’un Katar’da bilinmesinin sebeplerinden biri benim diyebilirim” buraya geldikten sonra kendi sosyal medya hesabından Trabzon’u tanıtan Umsaqar “Trabzon’un fotoğraflarını paylaşmam sonucu bayağı talep aldım insanlar bu konuda bana bayağı mesajlar attı” dedi.

“Katar’dan Trabzon’a direkt sefer başlattım”

Katarlı vatandaşların Trabzon’a gelmesini kolaylaştırmak için Katar Hava yollarının açtığı “nereye direkt uçuş istersiniz” anketini kendi sosyal medya hesabından tüm takipçilere Trabzon’a oyun verin diye paylaşan Umsaqar; “yaptığım bu duyuru sonucu Trabzon ankette açık ara önde galip geldi” dedi. Ayrıca Umsaqar “bunun sonucunda Trabzon’a Katar’dan direkt uçuşlar başlamasına karar verildiğini” belirtti.

“Trabzon’da Katar kuruluş gününü kutladık”

Trabzon’da Katar kuruluş gününü kutlamak için kısa zaman da yaptığı çalışmalar hakkında konuşan Umsaqar; “Her yıl Aralık ayının 18’inde Katar’da ülkenin kuruluş yıl dönümü kutlanır. Türkiye’de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de Katar’ın milli günü kutlandı. Bizde bunu Trabzon’da neden yapmıyoruz diye düşündük. Kısa bir zamanımız vardı ama bu zaman diliminde tüm izinleri alarak bu kutlamayı gerçekleştirdik” dedi. Kutlamaya katılımın iyi olduğu konusuna vurgu yapan Katarlı fenomen; “bazı STK müdürleri, TURSAB Müdürü, Trabzon’da ki otellerin müdürleri Türk dostlarımız ve Katarlı vatandaşlarımızın yanı sıra Belediyeden bazı yetkililerin de katıldığı bu kutlamayı Trabzon’da devam ettirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 “Trabzon’a 30 milyonluk yatırım”

2017’den bu yana Trabzon’da kurduğu şirket ve kendi ülkesinde yaptığı Trabzon reklamlarıyla Trabzon’da 30 milyonluk yatırım yaptığını belirten Umsaqar; “Trabzon’a 30 milyon liralık yatırım yaptım. Katarlı insanlar artık buraya gelmek için benden bilgiler alıyor, buralarda ev ve oteller alarak gayrimenkule yatırım yapıyorlar” dedi. Bu yatırımların Trabzon Katar dostluğunu güçlendirdiğini belirten Umsaqar “bu yatırımları başka yere de yapardım Türkiye’de birkaç bölgeye gittim, ancak Trabzon’un eski adetlerinden hala arınmadığı gördüm. Doğallığı bozulmamış saf yapısı beni çok etkiledi bu yüzden burayı çok sevdim ve ülkemde tanıtmaya başladım” dedi. Bunun sonucunda buraya gelmek isteyen birçok Katarlı vatandaşın kendisinden bilgiler aldığını belirten Umsaqar; İnsanlar benden bilgi almaya başladılar ve Trabzon’a gelmeye başladılar. Bunun sonucunda yaptığımız çalışmalar neticesinde sadece Trabzon’a 30 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. 

 “Genel seçimde kurban kestirdim” 

Türkiye’nin onlar için çok değerli olduğunu belirten Umsaqar “seçim sürecinde Trabzon’daydım ne yapmalıyım diye düşündüm. Miting oldu görevlilere su dağıttırdım, arabamı şoföre verip ihtiyarları miting alanına getirip götürmelerini söyledim çünkü Türkiye için bir şeyler yapma ihtiyacı duyuyorum” açıklamasını yaptı.

Recep Tayip Erdoğan’ın galip gelmesi için çok dua ettiğini belirten Umsaqar; “O başta olduğu zaman Katar ve Türkiye ilişkileri her zaman iyi olacak” şeklinde konuştu. Ayrıca Umsaqar “Sonuçların açıklanmasının ardından 6 tane kurban kestirip Trabzon’da ihtiyaç sahiplerine dağıttırdım” diye bildirdi. Erdoğan’a oy vermek için keşke imkânım olsa diyen Umsaqar “onun için dua etmekten başka bir imkânım yok, oy verme şansım olsa da oy versem” şeklinde konuştu.