İlçe Milli Eğitim ve İlçe Tarım Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen programa Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İlçe Tarım Müdürü Bülent Bayrak, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Süleyman Adıgüzel, Emrah Koşar,
Tevfikbey Anaokulu Müdürü Melek Demir, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Suyun önemide dikkat çekmek ve anaokulu çağındaki çocuklarda su bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Tolga Toğan, “Su hayattır. Suzsuz bir dünya düşünülemez.  Su olmazsa hiçbir canlı var olamaz. Eskiden yağmur ve kar daha fazla yağardı. İklim değişiklikleri, küresel ısınma nedeniyle su kaynakları azaldı. Bunda bölgemizin etkilendiği acı bir gercek. Suyu tasarruflu kullanmamız gerceği önümüzde duruyor. Bunun için suyun kıymetini bilelim, suyu tasarruflu kallanalım. Dişlerimizi fırçalarken, duş alırken suyu gereksiz yere boşa akıtmayalım. Özellikle anne ve babalarınızı uyarın, suyu tasarruflu kullansınlar. Bizim zannettiğimiz kadar bol suyumuz yok. Suyun önemini kavrayarak çok daha tasarruflu kullanmak mecburiyetindeyiz. Siz çocuklar olarak büyüklere örnek olmak ve onları uyarmak zorundasınız.”dedi.  

Su olmazsa hamsi de olmaz şeklinde Kaymakam Tolga Toğan’ın esprisine öğrenciler kahkaha atarak karşılık verdi. 
İlçe Tarım Müdürü Bülent Bayrak, “Su hayatımızda nefesden sonra en önemli verlığımızdır. Yaşadığımız dünyada ve çevrede duyarlı ve farkındalığı yüksek, mutlu ve doğa nesli yetiştirmek için çocuklarımızla etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.