Ortahisar Kanuni Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen müdürler toplantısına Ortahisar kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim müdürü Şükür Köse, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bünyamin Gürsoy, KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tamer Tüzüner, Şube Müdürleri Recep Aydınçakır, Emrah Koşar, Süleyman Adıgüzel, Cemil Karakaş, Sezai Mısır, Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Bülbül ve okul müdürleri katıldı.

KAYMAKAM TOĞAN, “YAPTIĞINIZ İŞ GERÇEKTEN KUTSAL BİR İŞTİR”

“En değerli varlığımız nedir diye düşündüğümüz zaman, ne para ne sağlık hiç bir şey çocuklarımızdan daha değerli olamaz” diye konuşmalarına başlayan Kaymakam Tolga Toğan, “Hepiniz okullarınızda değerli öğretmenleriniz sınıflarında bu memleketin, bu milletin en değerli varlıkları olan çocuklarımıza yönelik sağlık, eğitim hizmeti vermeye çalışıyorlar. Bu alanda fedakârca bir caba sergilediğinizi müşahede ediyorum. Bu anlamda hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Ortahisarımızın geçen seneki ve bir önceki özellikle YGS sınavında elde etmiş olduğu çok değerli başarıların yanı sıra bunun dışında okullarımızın sportif, kültürel ve sosyal alanlarda elde etmiş olduğu başarılar küçümsenecek, azımsanacak işler değiller. Biz bu başarıları memnuniyetle müşahede ediyoruz. İyi bir eğitim kadrosuna sahip olduğumuza inanıyorum. Eğer Ortahisar’da bir başarı varsa, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden hizmetlisine kadar ve çok değerli ve hepsi birbirinden kıymetli en değerli varlıklarımız, çocuklarımıza eğitim vermeye çalışan, bu anlamda hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan çok değerli öğretmenlerimiz sayesindedir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Yaptığınız iş gerçekten kutsal bir iştir.”dedi.

TOĞAN, “BAŞARIYI KALICI HALE GETİRMELİYİZ.”

Kaymakam Tolga Toğan, “Eğitim öğretim yılında elde ettiğimiz başarıları kalıcı hale getirmek için hepinizden aynı gayreti, aynı çabayı bekliyorum. Biz kaymakamlık olarak yapabileceğimiz her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Okul Müdürleri 1. Dönem İstişare Toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Bizler de bu ordunun birer neferi olarak bugün burada eğitim- öğretimle ilgili konuları istişare etmek ve Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce hazırlanan . Okul Sağlığı Programında Ağız ve Diş Sağlığı konulu sunum ile bilgilenmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantımızın diğer toplantılardan farklı bir özelliği de daha önce Kaymakamlığımız KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı, Diş Tabipleri Odamız ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz, Ağız Diş Sağlığı ile ilgili bir protokolümüz gereği bu toplantıda sizlere birer sunum yapılacaktır. Bu protokolümüzün uygulanmasında zaman zaman okullarımızda her uygulama esnasında hem velilerimizi bilgilendirmek noktasında bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Sağ olsunlar üniversitemizdeki hocalarımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Tabipler odası bizim işimizi kolaylaştırmak, bilgilendirmeyi daha sağlıklı yapabilmek adına bizimle ortaklaşa bir protokol yaptılar. Şimdi de lütfedip buraya kadar geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hem daha sağlıklı ve birinci ağızdan bilgilendirilmiş olacağız. Hem de bazen ailelerde bilinçsiz bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle bu tür projelere karşı çıkılmasının da önüne geçeceğimizi düşünüyorum.

ÇOCUKLARIMIZI ÇOK YÖNLÜ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Müdür Şükür Köse çocukların çok yönlü yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortahisar Eğitim Ailesi olarak her yıl üstüne koyarak ilerlemiş olduğumuz eğitim seferberliğimizde, eğitim yolculuğumuzda bundan sonra ki duraklarımızı ve bundan sonraki nihai kavşaklarımızı birlikte belirleyip inşallah geçen seneki ve önceki yıllardaki sonuçlara göre daha güzel, daha kaliteli öğrencilerimizin akademik başarılarının yanındaki bu başarı zaten sizler tarafından ortaya konmuş ve kanıtlanmış bir başarıdır. Bundan sonra 2023 Bakanlığımızın eğitim vizyonu açıklamış olduğu planlaması doğrultusunda Akademik başarılarının yanında çocuklarımızın sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerden nasıl daha bir adım ileriye götürebiliriz onların da planlamasını burada yapacağız. Zaten şimdiden okullarımızdan bize gelen yazıdan ve planlamadan gördüğümüz kadarıyla bunu alt yapısını hazırlığını hepiniz yapmışsınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bugün idrak etmiş olduğumuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da Başta Mustafa Kemal ATATÜRK, olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin varsa gazilerimizin Kurtuluş Savaşına katılan gazilerimize şükranlarımı sunarken, şehitlerimize rahmet diliyorum. Hayırlara vesile olması dileğiyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

OKULLARDA DİŞ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BİRER SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sayın Bünyamin Gürsoy, “Okul Sağlığı Programında Ağız ve Diş Sağlığı ile Protokolü ile ilgili bilgi verdi. KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tamer Tüzüner, “Pedodontide Koruyucu Yaklaşım ve Fluorur Uygulamalarına Bakış”, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Birim Sorumlusu Diş Hekimi Esra Yıldız, “Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Sayın Fatih Bülbül, “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Uygulamalarında Oda Görüşü” konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

Şube Müdürleri Recep Aydınçakır, Emrah Koşar, Süleyman Adıgüzel, Cemil Karakaş, Sezai Mısır kendi alanları ile ilgili önemli uyarılarda bulundular. Toplantı okul müdürlerin talep ve isteklerinin yanı sıra iyi niyet dilekleri ile sona erdi.