Suriye’de savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Trabzon’un Esentepe Mahallesi’ne yerleşen Halil ailesinin dramı yürekleri parçaladı. Halil ailesinin reisi Faysal Halil açıklamasında 2 çocuk ile tek odalı evde yaşam mücadelesi verdiklerini gelen yardımlarla karınlarını doyurmaya çalıştıklarını zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. 

Konuyla ilgili Ortahisar Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgilere göre 2 senedir Trabzon’da olan ailenin takip edildiği, bu güne kadar her ay düzenli olarak aileye nakdi para yardımı yapıldığı, bugüne kadar 5000 TL civarında aileye para desteğinin yanında 2 ton da kömür yardımı yapıldığı öğrenildi. 

3 çocuk olmadığı için yardım alamıyoruz şeklindeki ifadeler üzerine de bilgi veren Ortahisar kaymakamlığı, ‘3 çocuk şartı Türkiye’nin değil, Birleşmiş Milletler’in koyduğu bir karardır. BM kararına göre göçmen aileler adına Kızılay tarafından çıkarılan Kızılay Kart üzerinden aile bireyi başına 100 TL nakdi yardım yapılması yönünde bir karar var. Fakat bu kararda ailede 3 çocuk şartı arıyor Birleşmiş Milletler. Halil ailesinin yan komşusu olan kardeşi bu yardımdan 3 çocuğu olduğu için yararlanıyor. BM aracılığı ile Kızılay tarafından bu para onlara ödeniyor. 
Bizde yeniden inceleterek yaptığımız yardımların devamı yönünde yardımlarımıza devam edeceğiz’ ifadeleri kullanıldı.