Yaralı olduğu için bir aylık hava değişimi raporu ile Arsin’deki ailesine kavuşan Mehmet Gül’ün evinde buruk bir bayram yaşanıyor. Sosyal medyadan diğer yaralı arkadaşlarına mesaj gönderen Gül, “Ben kalktım sıra sizde kardeşlerim. Sizi bekliyorum. Unutmayın Biz 1'nci Komando Tugayıyız. İnşallah kalkacaksınız.” dedi. 17 Aralık 2016 Cumartesi günü Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talas Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, hain saldırıda 14 askerimiz şehit olmuş 56 kişi de yaralanmıştı.

Yaralılar arasında Arsinli Mehmet Gül ve Mertcan Uzun da bulunuyordu. Yaralı askerlerden Trabzon’un Arsin ilçesinden olan Mehmet Gül memleketi Trabzon’un Arsin ilçesindeki ailesiyle buluştu. Yaralı olduğu için bir aylık hava değişimi raporu ile Arsin’deki ailesine kavuşan Mehmet Gül’ün evinde buruk bir bayram yaşanıyor. Gül’ü hasta yatağında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da ziyaret etmişti.

Yaralı askerlerden Mertcan Uzun’un ise kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, birkaç gün içinde hava değişimi için memleketi Trabzon’a gönderileceği öğrenildi.