Rize’nin Çiftekavak Mahallesi’nde yaşayan Erdoğan Dilsiz (59) isimli kişi mahallesine yol almak için 1,5 aydır kazma ve kürek ile çalışıyor. Dilsiz, bir bölümü komşularının arazisinden geçen ancak tüm mahallenin istifade edeceği yol için, komşularımın arazilerine zarar veririm düşüncesi ile iş makinelerini araziye sokmadı. Dilsiz 500 metre uzunluğundaki yol için 1,5 aydır kazma kürek çalışıyor. Dilsiz, iş makinesi ile bir günde açılacak ve ortalama 200 TL’ye mal olacak yol için 1,5 ay çalışarak şu ana kadar 300 metre mesafe kat etti ve 3 bin TL para harcadı.



Konuyla ilgili açıklama yapan Dilsiz, “Mahallemizin yolunda zaman zaman çökmeler ve çalışmalar oluyor. Bu dönemler yol kapalı kalıyor. Mağduriyetler yaşanıyor. Ben yol yapmayı çok severim. Rabbim razı olsun komşular yolun arazilerinden geçmesine izin verdiler. İş makinesi ile yolun yapılmasını da istediler. Zaten arazilerini vererek zarar ettiler. Birde iş makinesini araziye sokup onlara daha fazla zarar vermek istemedim. İşçi tuttum. Kendimde kazma ve kürek ile çalışarak yolu açıyoruz. 200 metre mesafemiz kaldı. 1,5 ay önce başlamıştık. Her halde 1 ay sonra yol biter” dedi.
Yağmura ve soğuğa rağmen kazma ve kürek ile çalışan Dilsiz’in ilginç de hayat hikayesi var. Dilsiz 6 yaşındayken mahallesinde açılan yoldan çok etkilenmiş ve yol mühendisi olmak için hep dualar etmiş. Dilsiz dualarının ardından Rize Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde 36 yıl yol proje uzmanı olarak çalışmış. Dilsiz’e göre Rize’de son 36 yılda açılan tüm yollarda imzası var. Rize’de son 36 yılda açılan yollar gelişmiş iş makineleri ve imkanlar ile açılırken, Dilsiz’in komşularına rahatsızlık vermemek için kazma kürek ile açtığı yol ise komşuluk ilişkilerine verilebilecek çok güzel bir örnek.