Mobilya sektörünün vergide indirim talebine bakanlar kurulundan sevindiren haber geldi. 
Bakanlar Kurulu kararı ile Mobilya sektöründe KDV yüzde 18’den 8’e düşürürken beyaz eşyada ÖTV oranı da aynı sürede sıfırlandı. 

Son aylarda mobilya sektöründe iç pazarda yaşanan sıkıntı nedeniyle mobilya sektöründeki ürünlerde KDV indirimi talep ettiklerini ve hükümetin de buna duyarsız kalmadığını belirten MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, ‘3 Şubat 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile artık mobilya sektöründe KDV yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştür. 

Mobilya sektörünün indirim talebine duyarsız kalmayan Başbakanımıza , bakanlar kurulumuza ve  bu indirimi onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. 
Mobilya sektörü sadece metropol kentlerde değil, küçük şehirlerde de bacasız fabrika misali iç piyasada dinamo görevi görmekte, istihdama önemli ölçüde katkıda sağlamaktadır. 

Alınan karar ile 3 ay boyunca mobilya sektörü ürünlerinde KDV oranının yüzde 8 olması sektörümüz için önemli bir iyileştirmedir. Ve iç pazara hareket kazandıracaktır. Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle canlanacak olan mobilya pazarına bu indirim büyük bir kaktı sağlayacak, fiyatların düşmesine işlerin artmasına vesile olacaktır.



Aynı zamanda mobilya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın da indirimler sayesinde alım gücüne düşen payı azaltmış, rahat bir nefes aldırmış olacaktır. 
Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan hain darbe planı ve sonrasındaki olumsuzluklar nedeniyle mobilya sektöründe de istenilen artış maalesef gerçekleşmemişti. 

İndirim ile ilgili Resmi Gazetedeki ilanı okumak için tıklayınız...

KAYIT DIŞI AZALIR İSTİHDAM ARTAR
KDV oranının düşmesi hem kayıt dışını azaltacak hem de sektörümüzün gerçek ihracata yönelik nitelikli mal satışını sağlayacaktır. İç pazarı hareketlendirecek. İç pazar hareketlenince nitelikli katma değerli ürün ihracatı da artacaktır’ dedi.
Mobilya sektörünün iç pazarda dolaylı olarak 20 sektörü etkilediğini belirten MOBİAD Başkanı Bektaş, 

‘Mobilya sektöründe yaşanacağını ümit ettiğimiz hareketlilik diğer sektörlere de olumlu etki ve katkı sağlayacaktır. 
Yerel kalkınma hamlesine destek veren hükümetin mobilya sektörüne sağladığı bu indirim sayesinde yerel manada üretim yapan firmaların aracılık yapıp büyük firmalara iş yapmak yerine kendi üretim hacimlerini de arttırarak istihdama da aynı ölçüde katkı verecektir. 

Sektörümüze can suyu olacak ve sektör bileşenlerine 3 aylıkta olsa bir bayram havası yaşatacak KDV indirimi  birçok firmaya da büyük umut olacaktır. 
Sektördeki kayıt dışı ekonomiyi de en aza indirecek bu uygulamanın hayata geçmesinde katkısı olan herkese teşekkür eden MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, ‘Temennimiz bu indirimin sürekli olarak devam etmesidir’ ifadelerini kullandı.