Vakfıkebir’e yaptığı yatırımlarla bilinen Kebir, üretimini gerçekleştirdiği bölgede doğaya da hassasiyet gösteriyor. 2010 yılından bu yana ISO14001 Çevre Yönetim Sistemini benimseyen ve bu doğrultuda üretim tesisinden çıkan tüm atıkları geri dönüşüm tesislerine gönderen Kebir, bulunduğu bölgenin doğasına hiçbir şekilde zarar vermiyor. 

Marka, 2011 yılında günde 300 m³ atık işleme kapasiteli bir tesis kurduğunu ve üretim tesisinden çıkan atıkların büyük bölümünün bu tesise gönderildiğini açıkladı. Çıkan atıkların kalanıysa anlaşmalı olan lisanslı firmalara ve Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesisine gönderiliyor. İşlenebilir durumdaki peynir altı sularını da şehir dışındaki işleme tesisinde değerlendiriliyor. Her fırsatta çevreye olan duyarlılığını dile getiren marka, ayrıca 5 çevre mühendisinin olduğu bir de danışmanlık firmasıyla çalışıyor. 

Son olarak Kebir Kalite ve Güvence Müdürü Nihat Özderya, “Memleketin en bereketli yaylalarında tamamen doğal koşullarda beslenen hayvanların özenle toplanan sütlerinden ürettiği lezzetlerle nesillerdir Türkiye’ye lezzet katan Kebir, çevreye olan duyarlılığıyla da çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakıyor.” sözleriyle Kebir’in çevreye olan duyarlılığını vurguladı.