Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde yapılan kanatlı salım törenine Şebinkarahisar Kaymakamı Avni Oral, Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Milli Parklar Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban ve vatandaşlar katıldı.

500 adet yavru kekliğin doğaya salım töreninde konuşan Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, "Alucra ilçemiz yayla turizminin yoğun olarak yaşandığı bir ilçe. Özellikle kekliğin doğaya salınması kene ile mücadelemizde ciddi bir katkı sağlayacaktır. Gurbetçi vatandaşlarımızın diğer senelere göre maalesef kene yüzünden daha az geldiğini söyleyebiliriz. Ama gerekli tedbirleri aldık. Bu yıl çok da fazla bir vakamız olmadı. Ancak bir korku var, bu korkuyu da engelemek adına inşallah hem yaban hayatın dengeye kavuşmasında hem de kene korkusuna son vermek adına yapılan bu çalışmaların yerini bulmasında her türlü mücadeleyi ve katkıyı sağlayacağız. Özellikle kaçak avlanmanın yapılmaması adına 2 tane muhafaza memuru görevlendireceğim. Doğaya saldığımız 500 kekliği bin 500 yapmayı tahaahhüt ediyorum" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise "Tahrip olan doğanın tekrar eski haline gelmesi ve aynı zamanda bölgemizde görülen kene ile mücadelede, ekinlerimize musallat olan süne ile mücadele içinde kekliklerin doğada üremesi çok büyük önem arz ediyor. O yüzden kekliklerin avlanması konusunda çok hassas olmalıyız. Bu konuda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 500 yavru keklik doğaya salınırken, Şebinkarahisar ilçesinde de 500 keklik doğaya salındı.

Konuşmaların ardından yavru keklikler doğaya bırakıldı