Yıllardır Atatürk Köşkü ve civarında kemençesi ile gelen misafirleri eğlendiren ve geçimini bu yolla sağlayan Sinan Aydın, Valilik Makamında Vali Kızılcık tarafından kabul edilerek, madalya ile ödüllendirildi. Sinan Aydın'ın madalyasını Vali Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte verdi.

Ülkemizin önemli turizm kentlerinden olan Trabzon ve bölgemiz için turizm alanında yapılan çalışmaları son derece önemsediklerini kaydeden Vali Kızılcık, "Trabzon ve bölgemiz için turizm alanında önemli altyapı çalışmalarını sürdürmekteyiz. Trabzon'umuz ve bölgemiz son yıllarda ülkemizin önemli turizm bölgelerinden birisi haline geldi. Turizm alanında bölgemizin gelişmesi adına yapılan çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Bu anlamda Sinan Aydın kardeşimiz kemençesi ile sanatını icra ederek, turistlerimize hem kültürümüzü tanıtmış, hemde turistlerimizi eğlendirmiş. Bizde kendisini yaptığı bu çalışmalardan ötürü ödüllendirmek istedik. Herkes kendi becerileri ve özelliklerini kullanarak bir turizm elçisi olabilir. Kemençeci kemençesi ile kemancı kemanıyla, ses sanatçısı sesi ile, resim sanatçısı resmiyle, karikatür sanatçısı karikatürüyle hem sanatını icra eder, hemde bölgesine turizm konusunda katkı sağlar " ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, " Kentimize sağladığı tanıtım faaliyetinden dolayı Sinan kardeşimize teşekkür ediyorum. Ve Sayın Valimizin onu ödüllendirmesini çok anlamlı buluyorum. Hem Sinan kardeşime, hemde Sayın Valime teşekkür ediyorum" dedi.

Mutluluğu gözlerinden okunan Sinan Aydın ise, "Trabzon Valimiz Dr. Recep Kızılcık senelerdir yürüttüğüm faaliyetler nedeniyle beni ödüllendirdi. Tarif edilemez duygular içerisindeyim. Trabzon Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Aydın'ın madalyasını birlikte taktı. Vali Kızılcık ve Belediye Başkanı Gümtükçüoğlu Aydın'ı tebrik etti.