TRABZON'UN EN ÖZEL, EN NADİDE BÖLGESİ

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Trabzon'un en özel en nadide bir bölgesindeyiz. Kemeraltı, Semerciler, bu bölgemiz Trabzon'da ticaretin doğduğu, esnafın en dinamik olduğu semtimiz, bölgemiz. Allah nasip etti ve sizlerin de desteğiyle Trabzon'da Büyükşehir Belediyemizden sonra merkezde oluşan Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Seçimden sonra şöyle bir yönetim anlayışı geliştirmek istedik. Dedik ki; Her sorun en iyi yaşandığı yerde görülür ve her sorunun en pratik çözümü yaşandığı yerden üretilir. Yani şunu demek istiyorum. Biz Belediyeyiz buradan belediyeye dosya gelir. Fen işlerinden arkadaşları göndeririz. Temizlik işlerinden göndeririz. Teknik arkadaşları göndeririz. Bu da bir metottur. Ama bu hem çözüm noktasında sağlıklı bir metot değildir. Hem de seri çözüm anlamında sağlıklı bir yöntem değildir. Nedir çözümü? Belediye Başkanı uraya gelirse, burada esnafla, vatandaşla sohbet ederse, muhabbet ederse buradaki sorunu da yerinde görür ve çözer. Böyle bir yönetim anlayışı gerçekleştirdik" dedi.

HİZMET, BİZİM GÖREVİMİZ
Başkan Genç, "Yaklaşık 10 ay 11 aydır belediyedeyiz. Belki biraz geç kaldık da diyebilirsiniz ama her cuma bir mahalleye gidiyorum değerli arkadaşlarım. Bütün mahallelerimizi yerinde görerek bu çözümleri üretmek istiyoruz. Buradan arkadaşlar bizlere geldiler. Bir kısım sorunları paylaştılar. İstişare ettik ve onlara da aynı şeyi söyledik. Gidelim Semerciler'e, Kemaraltı'na,  orda görelim. Esnaf arkadaşlarımızla beraber olalım. Onları da dinleyerek bu çözümleri üretelim ve daha iyi şartlarda burada çalışmanızı temin edelim. Bu bizim görevimizdir. Yani bu Semerciler esnafına, Kemeraltı esnafına, Bakırcılar esnafına ekstra yaptığımız bir şey değildir. Bana göre bir belediye başkanı için bir görevdir. O nedenle buradayız" ifadelerini kullandı.


YAĞMUR, GÜVENLİK VE IŞIKLANDIRMA SORUNU ÇÖZÜLECEK
Başkan Genç, Özellikle yağmurlu havalarda burada esnafımız sıkıntı yaşıyor. Mazgallarda sıkıntı var. Güvenlik nedeniyle ışıklandırma talebi sıkça geldi bize. Bir de bizim ayrıca, bütün bunları da belki çözecek, bu caddemizin sokağımızın üstünü kapatarak buraya ayrı bir kimlik, ayrı bir hüviyet kazandırabilir miyiz diye bir düşüncemiz var. Nasıl bir şey istiyoruz. Hem ışıklandırılmış, hem akşam saatlerinde de işleyen, daha güvenli, vatandaşımızın da akşam saatlerinde de alış veriş yapabileceği bir düzen olsun istiyoruz. Bu bizim fikrimiz. Ama bu sizin için de önemli ve değerliyse, bir anlam ifade ediyorsa, hem yağmur sorununu çözer, hem ışıklandırma sorununu, hem güvenlik sorununu komple tek elden çözmüş oluruz diye düşünüyorum. Ama tabi ki hem sizin fikriniz olsun hem de teknik olarak arkadaşlarıma talimat verip bunu çalıştıracağım. Düşünce olarak bu bizde" şeklinde konuştu.

KEMERALTI, KAPALIÇARŞI GİBİ OLSUN
Başkan Genç, "Kunduracılar için bu düşünceyi ortaya attı bir kısım arkadaşlarımız. Orası Büyükşehir Belediyemizin yetki alanında, burası bizim yetki alanımızda. Bu talep varsa burada bunu değerlendirmek istiyoruz ve daha ziyade burası esnafın gerçekten tarihi yeri. Trabzon esnafı denince Semerciler, Kemeraltı, Bakırcılar. Biz çocukluğumuzda böyle işitirdik ve böyledir de yani. O nedenle sizin talebiniz arzunuzda da böyleyse, nasıl İstanbul'da tabi ki daha geniş Kapalıçarşı var, Bursa'da var, Ankara'da kısmen var. Burada da öyle bir atmosfer oluşsun istiyoruz. Temiz olacak, yağmur sıkıntısından kurtulacak, ışıklandırarak güvenlik sorununu da çözmüş olacağız. Bunu çalışacağız. Tabi ki bunun dışında da varsa sorunlarınız onun nedeniyle de aranızdayız. İnşallah el ele sorunlarımızı beraber çözelim. Amacımız anlayışımız bu. Görev süremiz ne kadarsa böyle davranmaya çalışacağım" dedi.

Başkan Genç, daha sonra beraberindeki Başkan Yardımcıları ve idare amirleri ile esnaf ziyaretlerinde bulundu.