Arakan’ da, Myanmar güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik düzenlediği alçakça, vahşice saldırılarıyla, kadın, çocuk binlerce Müslüman katliam tehdidi altındadır. Diğer taraftan, Myanmar güvenlik güçlerinin operasyonlarında çok sayıda sivil hayatını kaybetmiştir. 

     Ey insanlıktan habersiz dünya, BM, AB, Avrupa insan hakları kuruluşları ve ABD, Myanmar yönetiminin dünyadan tecrit ettiği bölgelerde, giriş ve çıkışlara izin vermediği için, hayatlarını kaybeden siviller, köylerinden kaçan on binlerce Arakan’ lı Müslümanlar soykırımla karşı karşıyadır. Evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. 

      Bu ne vahşettir? Bu ne alçaklıktır? Sivillerden hayatını kaybedenlerin tespiti bile yapılamamaktadır. 

     Ey dünya, evleri yakılarak soykırıma tabi tutulan Müslümanlar neden sizin ilginiz dâhilinde değildir? Ey Müslüman dünyası, ortada olan bu vahşete ve soykırıma hiçbir yaptırımı olmadığı görülen sicili bozuk batının, demokrasi istismarcısı oldukları da tescilli olduğundan insafına bırakılmamalıdır. 

     Dünyadaki güç dengelerini saydığımız kuruluşlardan bazılarına buradan soruyoruz, siz, Müslümanlara ve Türkmenlere karşı yapılan şiddeti, vahşeti neden görmemektesiniz? 


     Filistin’de Müslümanların, İsrail’in istediği kadar dinini yaşayabileceğini uygun gören batı, Çin’de Uygur Türkmenlerinin inançlarını yaşamamaları için hukukundaki baskı, zulüm ve şiddete uğramalarını uygun görmektedirler. 
     Vahşi batı,  Müslümanlara ve Türkmenlere karşı insan hakları ihlallerini görmemektedir? Denizin dalgalarıyla karaya vuran güzel çocuğu dünya izlemiş olmasına rağmen seyirci olmuştur. Zulümden kaçan Müslüman çocuğu dünya seyretmiş, ancak vatanından kaçmasına sebep olan zulümleri yapanlara karşı bir tepkisi olmamış, dikkate bile almamıştır. Arakan’ da ki vahşete de dünya ayni anlayışlarla seyircidir. 

     Zulümlerin karşılıksız kalmalarında Dünyanın önünde Müslüman Ülke yöneticileri suskundur. Dünyada, insan haklarını yok sayan, ihlal eden zalimlerin insan hakları mahkemelerinde yargılanmaları sağlanmalıdır.

     Müslüman ülkelerin yöneticilerinin Müslümanlara karşı yapılan alçakça saldırılara karşı yaptırımı neden olmamaktadır? Denizin karaya vurduğu çocuğun hesabını soramamış olduğundandır ki, Arakan’ dada çocuklar katledilmektedir.
     Geçmişle var olan tarihi bilgiler ışığında, Müslümanların bu gün yaşadığı Kurban Bayramında zalimlere karşı Müslüman devlet yöneticilerinin değerlendirme yapması zorunluluktur. 
     Yoksa Zalimler, amacına ve hedefine gitme yolunda elinde bulunduğuna inandığı etkin güç dengeleriyle, bütün bu zulümlere kulaklarını tıkayan batıyla hedeflerine koşmakta olduğudur. 
     Dünya, hızlı bir şekilde objektif bakışla muhasebe yapmalıdır.
     Türk- İslam dünyasının kurban bayramını kutluyorum.