Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru'dan Fatih Terim açıklaması geldi.

Kenan Kuru yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Spor müsabakalarında alınan başarının, milletin birliğine ve mutluluğuna olan katkısı görülmektedir. Spora buradan bakıldığında ATATÜRK’ ün ifadesiyle de; “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmalı, ona kalpten sevgiyle bağlanmak, vatanı görev saymak gerekir” diyerek Türk sporunun şuuru olmuştur. 
 Günlerdir, Türk ve dünya kamuoyunu meşgul eden Fatih Terim’ in Türkiye futbol direktörlüğü gibi konularla ilgili yazılanlar, haberler yer tutmuştur. Biz,  TÜRKAV olarak, Fatih Terim’ in A Milli futbol takımı hocalığından nasıl ayrılıp, ayrılmadığına bakmayı fazlaca dikkate alınmayı uygun görme sekte, Türkiye Futbol direktörü Fatih Terim’ in Twitter hesabi üzerinden yaptığı açıklamasında milli takımdan nasıl ayrılığını açıklamış ve” İstifa etmediğini, TFF’ nin görevine son verdiğini”  yazdığını basından öğrenmekteyiz. TÜRKAV, A mili takım hocasının görevine nasıl başladığını ve nasıl ayrıldığının değerlendirilmesine milli takım taraftarlarının söyleyecek sözünün olmasının yanında hukuki olarak Türkiye Futbol Federasyonun sorumluluğunun bulunduğunu ifade etmekteyiz. 
TÜRKAV, Fatih Terim’ in yazdıklarını basından öğrenirken, TFF Başkanının ifadeleri anlamlı olmaktadır. TFF Başkanı kendilerinin yıprandığından bahsederek Fatih Terim’ i doğrular nitelikte açıklamaları görülmektedir. 3,5 yıllık Türkiye Futbol direktörlüğü görevinde aldığı paraların kamuoyunda tartışılması olmamaktadır. Ayrıldıktan sonra alacağı para gündemde yer almaktadır.   
TFF kamuoyundaki farklı görüşleri bir tarafa atarak Fatih Terim’ in görevine son vermişse karşılıklı anlaşmanın olduğunu anlatmaz mı?  TÜRKAV, TFF,  milletin değerleriyle bir arada olmayan yönetim anlayışının varlığının sonlanması gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunmaktadır. TFF istifa etmelidir. A Milli takım, Devletin sporda temsili, bir diğer ifade ile de devlet, milletin hukuki şahsiyet kazanmış şekli.  Milletin hukuki nizamıdır.

HUKUKUN ONURU KORUNMALIDIR. 
Bilgi toplumu, bilgi sektörü, bilgisayar, facebook, twitter gibi hızla çoğalarak insanların hayatlarında ciddi yer edinmiştir. Türkiye futbol direktörü Fatih Terim’ im twitter hesabı üzerinden açıklaması basında hızlı bir şekilde yer almıştır. Görevinden uzaklaştırılmış olduğunu kamuoyunun gündemine getirmiştir. Üzerinde düşündüğümüz, milli takım hocasının twitter attığı görevinden uzaklaştırıldığını ifade etmesinin kamuoyunda alacağı paranın hukuki alt yapısını oluşturmak çabası olduğunun anlaşılması değil midir?  TFF zora girmektedir.

AÇIK TOPLUM GERÇEĞİ 

Burada, gerek Fatih Terim, gerek se, Türkiye futbol federasyonu, şeffaf, kapalı olmayan bir temel özellikle var olması gerekmektedir. Milli olmayan olumsuzluklar, hukuksuzlukları tartıştırmaktadır. Meşgul ettikleri Türk ve dünya futbol kamuoyunu kendi çıkarlarıyla ayrı ayrı gündeme taşımaktadırlar. Peki neden? Paranın milliyeti olmadığından mı? Herkes kendi haklarının alınması için çaba sarf etmekte, karmaşıklıkları Türk futbol kamuoyuna inandırmak istemeleri değil midir?
“Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmalı, ona kalpten sevgiyle bağlanmak, vatanı görev saymak gerekir” diyen, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ATATÜRK’ le bakılmalıdır. Kapalılığı üstün tutanlar milli takıma başarı elde edememiştir. Futbolda dünya üçüncülüğünün dışında hangi başarı elde edilmiştir. Göğsümüzü kabartmak diyoruz ya! Güreşin dışında futbolda göğsümüz kabartılmış mıdır? Mevcut TFF ile Türkiye futbol direktörlüğü milletin göğsünü nerede kabartmıştır? TFF tepkisi olmayacağı anlaşılan iç bünyedeki profesyonellikle paranın alınmasında vicdanı rahatlığın olduğu anlaşılmaktadır.   
     Adaletsizliğe karşı çıkan Türk Milleti övgüye yaraşır bir toplumdur. TFF ise hukukun onurunu korumalıdır.