Trabzon'da bugün yapılması planlanan ancak valiliğin güvenlik gerekçesi ile ileri bir tarihe ertelenen “Laik Eğitim ve Laik Yaşam" yürüyüşü için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubesi Trabzon Atatürk Alanında basın açıklaması yaptı. Pankartlarla Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci,  Valilik tarafından hukuka aykırı bir şekilde miting milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin bozulmasına sebebiyet verebileceği gerekçesiyle erteleme kararı verildğini belirterek “Bu karar ile anayasal hakkın kullanımı engellenerek idarece kamu düzeni bozulmuş oldu. Laiklik yoksa demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan ve adaletten bahsetmek mümkün değildir. Adalet, hukuk herkes için en çok da güç ve iktidarını halk için kullanmayanlara lazım olacaktır.” dedi.
“Laik Eğitim ve Laik Yaşam! İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz! Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!”  sloganıyla alanlarda olacakken valilik tarafından engellendiğini ifade eden İkinci, "Ancak mitingde dile getireceğimiz laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi ile ilgili taleplerimiz çok ürkütücü ve tehlikeli bulunmuş olmalı ki Valilik tarafından hukuka aykırı bir şekilde miting milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin bozulmasına sebebiyet verebileceği gerekçesiyle erteleme kararı  verildi. Bu karar ile anayasal hakkın kullanımı engellenerek idarece kamu düzeni bozulmuş oldu. Unutulmamalıdır ki kamu düzeni yurttaşların güven içerisinde uluslararası hukuk, anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış temel hak ve hürriyetlerinin kullanımının tesis edilmesiyle mümkündür.” diye konuştu..
 
“Peki, neden Laik eğitim, laik yaşam talebi tehlikeli görülür? Neden İş güvencesi savunumuz sorun teşkil eder? Laikliğin her fırsatta hedef tahtasına oturtulması tesadüf müdür? Neden bu korku, bu yasak? Bu soruların cevabını birlikte bulmalıyız.” diyen İkinci, “Eğitim sistemi iktidarın aşil tendonudur. O nedenle 14 yıl boyunca adeta bir yap-boz tahtası, oyun hamuru haline getirilerek laiklik ve bilimsellik karşıtı uygulamaların odağı haline getirilmiştir. Araştırmayan sorgulamayan eleştirmeyen, itaatkâr nesiller yetiştirilmek isteniyor.” ifarelerini kullandı.