61 SAAT HABER SERVİSİ-  61saat’e açıklamalarda bulunan KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, Kıbra’ta Trabzonsporlu sayısının çok olduğunu ve Kıbrıs’a önem verilmesi gerektiğini belirtti.

KUPA TRABZONSPORLU YAPTI!

Civelek açıklamasında şunlara dikkat çekti; Biz 1974 savaşından sonra Kıbrıs’a göç eden ailelerin çocuklarıyız, Trabzon göçmeniyiz Trabzon’dan geldik. Trabzon’a ve Trabzonspor’a Kıbrıs’ta çok büyük bir ilgi var. Ancak ilgi git gide azalmaktadır. Ve biliyorsunuz bizim için müzemizin en müstesna köşesinde olan Kıbrıs’ın barış kupası bizim için, tarihimiz için çok çok önemli. İstanbul saltanatını bitiren, efsanenin başlangıcıdır Kıbrıs Barış Kupası. O dönem için özellikle 40-50 yaş gurubu insanlarda, eşimiz dostumuz akrabamız Trabzonsporlu olmuş… Bu kupa Kıbrıs’taki Trabzonlu olmayanları bile Trabzonsporlu yapmıştır.

TARAFTARLAR AZALIYOR…

Burada gazetecilerimiz var, bürokratlarımız, milletvekillerimiz var Trabzonlu olan… Elimizden geldiğince Kıbrıs’tan Trabzonspor’un maçlarına da gidiyoruz. Ancak şöyle bir sıkıntımız var Trabzonspor daha sonraki süreçte, artık iletişim kopukluğundan mı diyelim yoksa kulübümüzün bizi biraz gözardı etmesinden mi diyelim o taraftarlarda kayma oluyor. Trabzonlu olmayıpta Trabzonspor’u tutanlarının çocuklarının Trabzonspor’u tutma oranı yüzde 50’nin altına düşmüş durumda…

KIBRIS’A SAHİP ÇIKALIM…

Kulübümüz Kıbrıs’a yakın durursa, İstanbul takımlarının başkanları en az bir kere iki kere geliyorlar, oradaki taraftarlarla buluşuyorlar… Bizimde kulüp başkanımız kulüp yöneticilerimiz, antrenörümüz, futbolcularımız çok çok güzel atmosfer oluşacak. İnanın yeni jenerasyon, Kıbrıslı ailelerin çocukları o aşkı o sevgiyi, o tutkuyu hissedecektir. Her şeyin şampiyonluk, her şeyin para, her şeyin güncel başarılar olmadığını anlayacaktırlar ve bazı değerlerin çok çok önemli olduğunu görecektirlerdir. Trabzonsporlu yöneticimizi, başkanımızı ve şehrin yetkili insanlarını Kıbrıs’taki gurbetçilere daha fazla sahip çıkmasını ve benimsemesini istiyoruz.