CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Bir süre sonra Kılıçdaroğlu tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı. 
Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırı sonrasında İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’de yazılı bir açıklama yaptı. Kuvvetli, “ Bugün Ankara Çubukta Şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı, seçim boyunca Millet ittifakını, PKK ile eşitleyen söylemler sebep olmuştur” dedi. 
Kuvvetli, sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Bu söylemler tehlikeli olduğunu, toplumu ayrıştırdığını, seçim kazanma uğruna toplumun sınır uçları ile oynanmaması gerektiğini hep söyledik durduk ancak maalesef dinletemedik.Bugün sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı esasında Türk demokrasisine yapılan alçakça bir saldırıdır.Bu eyleme sebep olanlarıda  eylemi gerçekleştiren tetikçileri de kınıyor, sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”