Türkiye'de yerli ve milli İHA ve SİHA'da ilkleri gerçekleştiren Baykar Makine Müdürü Selçuk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun iftiralarına sosyal medya üzerinden anlamlı bir cevap verdi.

"KARALAMALAR, İFTİRALAR ENGELEYEMEYECEK"

Kılıçdaroğlu'nun MAN adası ve Özdemir Bayraktar ile ilgili iftiraları sonrası mahkeme Kılıçdaroğlu'nu 60 bin lira tazminata mahkum etti. Bugün çıkan bu kararın ardından Selçuk Bayraktar twitter hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu:

"Karalamalar, iftiralar Aziz Milletimiz için çalışmamızı engelleyemeyecektir..."

BAYKAR MAKİNA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Baykar AŞ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası" iddialarından kazanılan 60 bin liralık tazminatın şehit ailelerine bağışlanacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 21 Kasım 2017'deki grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yakınlarının Man Adası'ndaki bir şirkete milyonlarca dolar yolladığı iftirasında bulunduğu ifade edildi.

Aralarında Baykar Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın da olduğu kişilere gerçekle uzaktan yakından ilişkisi olmayan mesnetsiz iftiraların atıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İftiralarla Özdemir Bayraktar'ın zan altında bırakılması sebebiyle hukuki süreç başlatılmıştır. İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki yargılama sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmiştir. Dava sonucu kazanılan 60 bin liralık tazminat, şehit ailesi ve yakınlarına bağışlanacaktır."

NOT: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan ile sözlendiği ortaya çıkan Elektronik Mühendisi Selçuk Bayraktar,36 yaşında ve tamamen milli imkanlarla üretilen insansız hava aracı Bayraktar’ın da beyin takımında çalışıyor.

***

Aslen Trabzonlu olan Bayraktar, aile şirketi Baykar Makine’de yönetici. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müstakbel dünürü Özdemir Bayraktar ile 1990’lı yıllarda Milli Görüş çatısı altında siyaset yaparken tanıştıkları öğrenildi.