CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Bunun üzerine terörist ateş açtı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı.

Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı'na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu bilgisi var. Çatışmada 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı.

CHP'li Özgür Özel "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz" dedi.

Bakan Efkan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı. Saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanması var. İstihbarat birimleri Karadeniz'de faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde olan Artvin nüfusuna kayıtlı 'Tarık’ kod adlı teröristin yönettiğini belirledi.

Çoğu Karadeniz bölgesindeki illerin nüfusuna kayıtlı PKK’lıların bölgeyi çok iyi bildikleri için vur- kaç eylemleri yaptığı kaydedildi.