61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları’ davası kapsamında tutuklanması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ yapması Trabzon’da da CHP’lilerden büyük destek gördü.   Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek için dün partililer, Meydan Parkı Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

Peki AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ve dün bu yürüyüşe Trabzon’da basın açıklamasıyal verilen desteği takip etti mi? Bu yönde ki sorumuza Revi, “Hiç takip etmedim. Ben Trabzon’da ki katılımı da görmedim. Yürüyüşün nasıl gittiği ile ilgili bilgim de yok” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili olarak ise Revi, “Grup Başkan Vekilimiz açıklamalarda bulundu. Yargıya intikal etmiş bir konu ve henüz sonuçlanmış bir şey yok. Dolayısıyla CHP’nin aldığı bu kararı acele alınmış bir karar olarak yorumluyorum. Bir cümleyle tekrar ifade etmiş olayım. Yargıya intikal etmiş konu hakkında konuşmak doğru değil. Bunun şuan da birinci aşaması. İstinaf mahkemesi, yüksek yargı var. Biraz acele edilmiş bir karar.. “ dedi.

MHP İl Başkanı Nihat Birinci ise, dün Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı, “"CHP aceleyle ayağa kalkmış, önyargı ile kıyameti koparmıştır. Atalarımız boşuna söylememiş: Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" sözlerini hatırlatarak, “Genel Başkanımız dün açıklama yaptı. Onun açıklamaları dışında benim bir şey söylemem söz konusu değil” ifadelerini kullandı.