Trabzon Valiliği ile İl Kültür  Turizm il müdürlüğünün ortaklaşa hazırladıkları Trabzon Mutfağı adlı kitap tanıtımı yapıldı.
Alacahan’da yapılan kitap tanıtımında, davetlileri yöresel yemeklerin de sunumu yapıldı.
Trabzon Valisi Abdi Celil Öz’ün gayretleri ile derlenen ve 200 sayfa olan kitapta Karadeniz ve Trabzon mutfağının tüm yemekleri fotoğrafları ile tanıtıldı. Yemek tariflerinin yer aldığı kitap, Trabzon’un tanıtılacağı uluslararası fuarlarla  dağıtılacak.
Ayrıca kitap, ülkenin en ünlü gurmelerine de gönderilecek.
Vali Abdi Celil Öz eşi ile birlikte Alacahan’da yöresel yemek yapan kadınlarla birlikte kitabı tanıtırken özellikle Trabzon mutfağının orijinal yemeklerinin yapım tarifleri için özel bir araştırma yapıldıktan sonra kaleme alındığını belirtti.

ÜÇ AYRI DİLDEN HAZIRLANDI
Ultra lüsk basım ile hazırlanan Trabzon Mutfağı kitabında 150’ye yakın karadeniz ve Trabzon mutfağından örnekler veriliyor. Kitapta yeme, pasta, tatlı vs çeşitlerin tarifleri İngilizce ve Fransızca olarak da  veriliyor.

KANSIZ “ BAŞKA ESERLER DE GELİYOR”
Kültür ve Turizm il Müdürü İsmail Kansız, yeri turizm sezonuna hazırlık olarak Trabzon’u her yönü ile tanıtacak görsel ağırlıklı iki çalışmalarının da tamamlandığını yakında onların da görücüye çıkartılacağını özellikle İslam Dünyası ile ABD’ye bunları göndereceklerini belirtti.