Kimse Yok Mu Derneği Trabzon şubesi yardıma muhtaç ailelere bayram sevinci yaşatıyor. Şehirde taşındığı yeni yerde faaliyete başlayan dernek, gıda ve kıyafet mağazasını da Ramazan Bayramı'nda hizmete açmış oldu. Bağışçıların ve gönüllülerinin gayretleriyle mağazasını donatarak bayramlık giysi, ayakkabı ve gıda dağıtımı yapan Kimse Yok Mu’nun yetkilisi Zekeriya Cerit, özellikle çocukların yeni elbiselerini giyinirken yaşadıkları sevincin görülmeye değer olduğunu söyledi. 

Trabzon şubesi olarak 2 Nolu Beşirli mahallesine taşınan Kimse Yok Mu, Ramazan Bayramı’nda yüzlerin gülmesi için 500 kişilik bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştiriyor. Derneğe başvuran ihtiyaç sahibi adayların evlerinde gerekli incelemeler yapılarak gerçekleştirilen ailenin incelemesi sonrası kişi sayısına göre yardımlar yapan dernek, yeni mağazasında 100 aileden oluşan 500 genç, yetişkin ve çocuğa yeni elbise ve ayakkabı dağıtıyor. Kimse Yok Mu’nun mağazasına gelen aileler, alışveriş yapar gibi beğendikleri giysi ve ayakkabıları alabiliyor.

HEDEF, YÜZLERİN DAHA ÇOK GÜLMESİ 

Kimse Yok Mu Trabzon yetkilisi Zekeriya Cerit, "Derneğimiz insanımızın bayramda yüzlerinin gülmesi için bu yardımlarına devam edecek. Bağışçılarımızın bize olan güvenleri ile daha çok yüzlerin gülmesini istiyoruz. Derneğimize kayıtlı 5 bine yakın aile bulunmakta. Yıl içinde dört defa kıyafet yardımı yapıyoruz. Aynı zamanda ailelerimize gıda, ev eşyası yardımlarımız devam ediyor. Yeni yerimizde kıyafet ve giysi mağazamızı gören gönüllülerimiz, bağışçılarımız hem destek oluyorlar hem de mağazada bizzat çalışarak, ailelerimizi, ihtiyaç sahiplerini giydirerek yardımcı oluyorlar." dedi.

Dernek mağazasından bayramlık giysi ve ayakkabı desteği alan Trabzon Kurtuluş Mahallesinden Fatma B. duygularını, "Kapılarımızı çalıyorsunuz, evime gelerek yardımları ulaştırıyorsunuz. Bayramda da bizlerin yüzünü yerde koymadınız. Yetim kızımın yüzünü güldürdünüz; Rabbim de sizin ve vesile olanların yüzünü güldürsün." şeklinde ifade etti.