Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Trabzon Milletvekili eski bakan Faruk Özak ile ilgili ortaya atılan "TOKİ evlerinde adam kayırdı" iddialarını yalanladı. Başkan Temel Altunbaş imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Değerli basın mensupları. Haftasonu Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi'nde Bahçecik Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının kura çekimi esnasında, oraya neden, nasıl ve ne amaçla geldiği belli olmayan Engin B. simli vatandaşımız eski bakanımız ve Milletvekilimiz Sayın Faruk Nafiz Özak'ı TOKİ konutlarındaki 8 dairede adam kayırdığı yönünde suçlamıştır.  Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmada Engin B.'nin TOKİ'de hak sahibi olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız.  Kuraya katılma hakkı olmayan Engin B'nin o salona ne amaçla gelip veya kimler tarafından gönderilip, neden Sayın Bakanımız ile ilgili böylesine afaki açıklamalar yaptığını anlamamakla birlikte, bu konudaki yasal haklarımızı saklı tutarak gerekli soruşturma ve araştırmayı sürdürdüğümüzü tüm kamuoyunun bilmesini isteriz"

HAK YEMEYİZ YEDİRMEYİZ

Altunbaş açıklamalarına şöyle devam etti, "Değerli Trabzonlular… Sayın Bakanımız ve Trabzon milletvekiliz Erdoğan Bayraktar ile yıldızı parlayan TOKİ Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Trabzon'da da büyük ve çok önemli yatırımlara imza atmıştır. Zağnos vadisi'ni o gecekondulardan kurtararak modern bir yerleşim merkezi  haline getirmiştir.  Kura çekimleri öncesi yaşanan bir koordinasyon bozukluğu nedeniyle, kura çekimleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kesinlikle hiçbir vatandaşımız hakkı yenilmeyecek, herkes kura ile oturacağı evi belirleyecektir. TOKİ'nin hiçbir konut veya benzeri projelerinde olmadığı gibi Trabzon'da da konut kura çekimlerine siyasi idarenin müdahelesine asla izin verilmemiştir, verilmeyecektirde. Sayın Milletvekilimiz Faruk Özak'ın ismini ortaya atanların kim olduğunu önümüzdeki günlerde bu işi kullanarak kamuoyunda gündem yaratmaya çalışacak insanları takip ederek çok rahat öğrenebilirsiniz. Ne partimiz, ne milletvekillerimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmemek için yemin edip bu yola başkoymuş insanlardır. Bu nedenle doğruluktan ve dürüstlükten asla taviz vermeyeceğiz. Milletvekilimize iftira atanları ve attıranları  Merkez İlçe Yönetimi olarak esefle kınıyoruz. Atılan iftira ile ilgili çok kısa bir süre içinde tüm kamuoyu doğruları öğrenecektir."