Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 10 yıl görev yapan Bayburtlu emekli ebe Yüksel Uygur (74), Kelkit ilçe mezarlığında ölmeden mezarlığını yaptırdı. 
Kelkit sağlık ocağında 1968-1978 yılları arsında 10 yıl görev yaptıktan sonra Erzincan'a tayini çıkan ve uzun yıllar Erzincan'da görev aldıktan sonra Antalya'ya tayin olan Uygur, 35 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra emekli oldu ve ilk görev yeri olan Kelkit'e yerleşmeye karar verdi. Geçtiğimiz yıllarda annesini kaybeden ve onu da Kelkit ilçe mezarlığına defneden Uygur, kendi mezarını da ölmeden hazırlattı.
Kelkit halkı tarafından sevilen ve sayılan Uygur, “Ben Kelkit'te uzun bir zaman görev yaptım. Görev yaptığım sürede sadece ilçe merkezinde değil tüm köylerde de hizmet verdim. Kelkit'te görev yaptığım 10 yıllık zaman diliminde binlerce insan tanıdım. Tanıdığım Kelkitlilerin hepsi de cana yakın, karakterli, dürüst ve çok iyi insanlar. Kendimi burada kendi memleketimdeymişim gibi hissettim” dedi.
Türkiye'nin birçok yerinde hizmet ettiğini fakat Kelkit’in kendisi için bir başka olduğunu ifade eden Uygur, “Burada çok mutlu ve huzurluyum. Bu yüzden dolayı da emekli olduktan sonra Kelkit'e yerleşmeye karar verdim. İyi niyetli, samimi ve sıcakkanlı olan tüm Kelkitlilerden Allah razı olsun. Burada yalnız yaşıyorum. Öldükten sonra kimseye yük olmamak için kendi mezarımı şimdiden hazırlattım” diye konuştu.