2012 yılında yürürlüge konulan 6306 sayılı "Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Hakkinda" Kanun ve Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümün yer aldığı uygulama alanlarında ( riskli alan, rezerv yapı alanı ve riskli yapıların bulunduğu parseller) hak sahiplerine kira yardımında bulunmaya devam ediyor.

Kira yardımı süresi riskli alan dışındaki riskli yapılarda 18 ay boyunca devam ediyor ve aylık kira bedeli Bakanlıkça belirleniyor.

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis de devam eden kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara 715 TL; Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce de ise 810 TL kira yardımı yapılıyor.
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale de ayda 905 TL, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van da ise aylık 995 TL kira bedeli ödeniyor.

Adana, Antalya, Bursa, Konya da hak sahiplerine 1085 TL kira yardımı yapılırken en çok kira bedeli 1150 TL ile Ankara, İstanbul ve İzmir'de ödeniyor.

Bakanlık bu kapsamda geçen yıl 106 bin 980 vatandaşa 681 Milyon TL kira yardımı yaptı.

Bakanlığı yılın ilk yarısında ise 244 milyon TL riskli yapı, 63 milyon TL de riskli alan kira yardımı olmak üzere toplamda 48 bin 240 hak sahibine 307 milyon TL kira yardımında bulundu.

BUGÜNE KADAR 351 BİN VATANDAŞA 4 MİLYAR KİRA YARDIMI YAPILDI

2012 yılından günümüze kadar 743 milyon TL riskli alan kira yardımı, 3 Milyar 412 Milyon TL riskli yapı kira yardımı olmak üzere bakanlık toplamda 351 bin 260 hak sahibine 4 Milyar 155 Milyon TL kira yardımı yaptı.