61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantıları bugün ki yapılan bileşimle devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2 maddenin görüşüldüğü toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda Varlıbaş AVM’nin hemen yanında ki açık otoparkın TRABEL A.Ş.’ye kiralanması görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu Komisyonundan burada ki otoparkın 5 yıllığına aylık bin TL’ye karşılığında kiralanması görüşü meclise sunuldu.

Bunun üzerine kirayı çok az bulduğunu belirten CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, “55 araç.. Kira bedeli bana çok az geliyor. Onu biraz yükseltmemiz gerekiyor. En az bin 500 TL olması gerekiyor. Arada ayağa fark var. 50 araç girdi çıktısını hesaplamayalım ayda 7 bin 500 TL eder” dedi.

Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Sait Gürsoy, “Orada personel çalışacak. Bir personel maliyeti en az 2,500 TL..” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Öneri kayda değer. 2 personel 4 diyelim size mal oluşu. Elektrik o su busu varsa ki pek o sarfiyatta olmuyor. 5 TL araç başı alsak, 30 gün 7 bin 500 TL.. Her gün 50 aracı toparlayabilir. Bana şöyle bir şey söylediler. Bunu başlatalım bir de baktık kimse gelmiyor. Aşağıda bizim katlarımız var ya onlar ücretsiz. Belediyemize ait katta var, iş merkezine ait katlar var. Karar sizin…” diye konuştu.

CHP’li Erdem ise, “Arkadaşlar TRABEL bizim şirketimiz. Serbest piyasadan çok farklı düşünmemiz lazım. Ama burada da çok fark var. Orayı nereden kiraya verirsek verelim 5-6 bin TL’ye alıcı buluruz. En azından 1,5 yapalım. Bin TL gülünç bir rakam…” dedi.

Seyfullah Kınalı ise, “Bin TL düşük doğru. Yüksek diyemeyiz. Orada ki para belediye adına harcanacak. Orada kasımız sıkıştığında para alacak yer yok. Belediye gibi değiliz. Piyasa koşulları çok dikkate alınmaz. Belediyenin kendi şirketi. Orada ki para kazansa bile belediye adına harcanacak. Ama ortasını bulalım bin 250 TL yapalım geçsin… “ dedi.

Tartışmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehirde gündem olmaması için bin 500 TL… “ bedelle kiralanmasını oya sundu. Meclis bin 500 kirayı oy birliği ile kabul etti.