61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’da bir süredir ne olacağı merak konusu olan Pazarkapı Mahallesinde bulunan Kadınlar Pazarı esnafı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme yaşandı. 

Kentsel Dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak bölgede, geçen yıl kiracı olarak bulundukları dükkanları için ‘Boşaltın’ tebligatı alan esnaf, aradan geçen 1 yılın ardından 2. bir tebligatla şok oldu. 

Yeni gelen tebligata göre daha önce Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olarak bulundukları iş yerlerinde şimdi “Zorla işgalci” konumuna düştüklerini öğrendiler. 

Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı Pazarkapı mahallesinde bulunan ‘Kadınlar Pazarının’ Büyükşehir Belediyesine ait dükkanlarında kiracı olan bazı esnaflar yeni gelen tebligat ne yapacağını bilemiyor... Kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan ve yıkılacak olan Pazarkapı Mahallesi Kadınlar Pazarının bulunduğu bölgede ki esnaflar,  gelen tebligatla şaşkına uğradı.  Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen tebligatla ‘kiracı durumundan işgalci durumuna düşürüldüklerini’ iddia eden esnaf, ne yapacağını bilemiyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından tebligat gönderilen esnaflar, soruna ilişkin, “İki tür işgal var, biri anlaşmalı, biri zoraki işgal. Belediye ecrimisil yani zoraki işgalden işlem yapıyor. Şimdi bize kağıt gönderdi ve önce kiracıydık. Şimdi anlaşmalı olan işgalimizi zoraki işgal olarak değerlendirip ecrimisil yapıyor. Ben bu parayı ödediğim zamanda 15 gün içinde dükkanımı terk etmek zorundayım ve hak iddia edemiyorum” ifadelerini kullandı.  

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk esnafın yaşadığı sorun karşısında yanlarında olduklarını ifade ederek, “Kadınlar Pazarı esnafı ekmeğinin çok zor şartlarda kazanmaya çalışan ve küçük esnafımız olarak ekonomik bir yıkım, deyim yerindeyse bir afetle karşı karşıyadır. 30-40 yıldır ekmek tekneleri ellerinden alınmak isteniyor. 

Esnafın kendinden talep edilen bu meblağları ödemek mümkün değil. Küçük esnaf arkadaşlarımız krediyle ayakta durmaya çalışıyor. Bir de belediyenin ecrimisil davasıyla nefes alamaz duruma getirilmek isteniyor.  Bu esnaf sahipsiz değildir. CHP, esnafın mağdur edilmesine sessiz kalmayacaktır” diye konuştu.