Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri Yatırımcının Yüzünü Güldürüyor!
Meyve, sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik iş fikri bulunan İsmail Ustaömer adlı girişimci, Trabzon ilinde bu projesi için hibe desteği aldı.

Trabzon’un Arsin ilçesinde Fındık işleme tesisi kuran Ustaömer, fındığın birçok ailenin geçim kaynağı olması sebebiyle yöresi için önem arz ettiğini belitti. Buna bağlı olarak geliştirdiği Fındık işleme tesisi projesi için sağlanan hibe desteği adına ise memnuniyetini dile getirdi.

İl Koordinatöründen Açıklama…

İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 65.431 hektarlık alanda fındık üretimi yapıldığını hatırlatarak, fındığın yöre ekonomisinin can damarlarından biri olduğunun altını çizdi. Yörede üretilen ürünün işlenmesinin istihdama da katkı sağlayacağını belirten Aydoğdu, bölgede böyle işletmelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İl Koordinatörlüğü olarak süt, kırmızı et, kanatlı hayvan eti, balık, meyve, sebze ve su ürünleri işleme sektörlerine de destek verildiğini belirten Aydoğdu, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu sadece Trabzon’da değil, bugün ülkenin 42 ilinde de hizmet vermektedir.

Hibe Desteği Veren Onlarca Kurum Var!

İş kurmak isteyen vatandaşlara özel hibe desteği veren onlarca kurum bulunuyor. İş fikri bulunan vatandaşların geneli, yatırımlara hibe desteği sunan tek kurum olarak KOSGEB’i bildiğinden, KOSGEB başvuruları yapmaktadır. Yatırımlara hibe, kredi desteği sunan tek kurum KOSGEB değildir. Örneğin tarım, hayvancılık, enerji ve turizm gibi alanlarda kurulum için KOSGEB desteği alamazsınız.

Bu tür yatırımlara destek alamayacağını duyan vatandaşlar hayallerine veda etmek yerine bir bilene danıştıklarında gerekli yönlendirmeler ile hangi kurumdan nasıl destek alabileceklerini öğrenebilirler. Konu kompleks olabilir, ama rehberiniz varsa dert edilecek bir şey yok! Süreci bir bilene danışan vatandaş kırsal kalkınma desteklerinden istifade etmek için uygun şartları yerine getirir, projesini yazdırır ve büyük oranlı hibe destekleri ile kendi işinin patronu olur.

Projesiz Destek Verilmiyor!

Sadece Trabzon’da değil, 42 farklı ilimizde bölgesine ve işine göre 1 Milyon TL tutarında büyük hibe destekleri sunan bu kurumdan, yapmayı planladığınız iş fikrinizi projelendirmediğiniz sürece destek alamazsınız.

Onlarca detayı bünyesinde barındıran projede oluşacak ufacık bir hata, projenizin ön değerlendirmeden elenmesine sebep olabilir ve böylece destek alamazsınız.

Kobiline, alanında profesyonel proje uzmanlarıyla, projenizin oluşum evresinden itibaren en büyük destekçiniz oluyor. Projenize yönelik tüm püf noktalar, analizler ve sektör değerlendirmeleri başından sonuna kadar Kobiline proje yazarlarınca gerçekleştirilir ve uzmanlarca yazılan projeniz sistem yüklemelerinizin sağlanması ile tarafınıza teslim edilir. Sizlerde projeleriniz hakkında detaylı görüşmek ve tanışmak için buradaki iletişim formunu doldurabilir veya numaramızdan mesai saatleri içerisinde arayabilirsiniz.