Doğu Karadeniz Bölgesinde, vahşi yaşam alanlarının insanlar tarafından ele geçirilmesi sonrasında kış uykusundan uyanan ayılar çevreye büyük zararlar vermeye başladı. 


Bu durumun ilk görüntüleri geçen hafta Artvin’den gelmişti. Artvin’in Borçka ilçesinde kış uykusundan uyanan ayılar yaylalarda bal kovanlarına saldırıp araladı. 


Yine Artvin’de şehir merkezine bir başka anne ayı ve yavruları paniğe neden oldu. Şehir merkezinde bulunan Türk Telekom araç parkına giren ayı ve iki yavrusunu görenler durumu yetkililere haber verdi.  Bir süre sonra ayı ve yavruları araç parkından çıkıp gözden kaybolarak mahalle aralarına dağıldı.

Trabzon’un Köprübaşı İlçesinde de yine kış uykusundan uyanan ayılar açlıkla ilçede bulunan bal kovanlarına saldırdı. Ayıların 5 bal kovanına parçalayarak zarar verdiği kaydedildi. 


Trabzon’un Araklı ilçesinden olan bir esnafta Erzincan’da ki bal kovanlarını kontrol etmek için gittiğinde şok bir manzara ile karşılaştı. Esnafın depo olarak kullandığı bölmenin demir parmaklıklarını parçalayan ayılar içerde ki kovanlara zarar verdi.