Yazar Murat Başman, Heyamola Yayınlarında çıkan "241. Kısa Dönem Bakaya" isimli askerlik anılarının mizahi bir dille anlatıldığı kitabının Trabzon Sanatevinde düzenlenen imza günü ve söyleşisine, kitabın karikatürlerini çizen Emirhan Perker ile birlikte katılarak Trabzon’lu sanatseverlerle buluştular.

Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği'nin davetlisi olarak Trabzon'a gelen yazar Murat Başman ve kitabın karikatürlerini çizen Emirhan Perker Trabzon'daki dostlarının ve sevenlerinin katıldığı söyleşide hem kitabından hem de geçmişe yönelik anılarından söz etti.

Yazar Murat Başman, sohbet havası içerisinde geçen söyleşinde, katılımcılar arasında bulunan Trabzon Barosu Başkanı Mahmet Şentürk’den Büyük dedesi Kitabi Hamdi Efendi’nin kitapçı dükkanının bulunduğu bu günkü İdari Mahkemenin olduğu binayı müzeye dönüştürmek için istedi.

Trabzon’da ilk yayıncı-kitapçı Kitabi Hamdi Efendi’nin torununun oğlu olarak Trabzon’daki ilk yayınevinin bulunduğu bir mekanın müze olması için çalışmalarını sürdürmekte olduğunu açıkladı.