Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kitap sevgisinin, kültürün ve bilimin kalıcı hale gelmesindeki önemine değindi. Yaklaşık 12 bin öğrencinin önceden belirlenen kitapları okuyarak katıldığı yarışmanın büyük bir başarı olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Bu başarıdan ötürü büyük bir iftihar duygusu içinde olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum”    diye konuştu.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kitap okuma alışkanlığı kazandıran bu ve bu tür projelere bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu çok güzel bir projeydi. Sayın Milli Eğitim Müdürümüzle başlattığımızda bizim bu konuda sponsorluğumuzun yararlı olacağını ifade ettiler. Bu emek bu projeyi geleneksel hale getirdi ve ikincisini ortaya koydu. Bunun geleneksel olmasını sağlayan yoğun katılımın yaşanmasıdır. Bu hususta yeni sosyal projelere de seve seve bütün imkânlarımızla destek olacağımızı sizlerin huzurunda söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BU YARIŞMA İLE 150 BİN KİTAP OKUNDU

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise konuşmasında Kitap Okuma Yarışmasının Trabzon’da 150 bin kitabın okunmasına vesile olduğunu söyledi. Aktaş şunları söyledi: “Mensubu olmakla şeref duyduğumuz medeniyetimizin hayat kitabı bize ilk olarak ‘oku’ emrini veriyor. Buna bağlı olarak hemen bunun altını destekleyen ‘hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ açıklaması geliyor… İki yıldır Trabzon’da yürüttüğümüz bu faaliyete öngördüğümüzün üzerinde bir talebe teveccüh oldu. Birincisinde 7 bin 500 öğrencimiz kitap satın almak suretiyle bu faaliyete iştirak etti. İkincisinde 12 bin öğrencimiz bu faaliyete katıldı. Bu faaliyet ortalama 150 bin kitabın okunmasına vesile olmuştur.”

KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Öğrencilere kitabı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, tatillerini kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Haziran 2016 tarihinde, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığının imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda 2’den 12’inci sınıfa kadar öğrenim gören öğrencilerin, geçen yaz tatilinde okudukları sınıf seviyelerindeki kitaplardan sorumlu olarak katıldığı Kitap Okuma Yarışmasının 2’ncisi, 12 Kasım 2017 tarihinde 24 sınav merkezinde eş zamanlı gerçekleştirildi.

11 bin 968 öğrencinin 8 kategoride katıldığı yarışmada 52 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Sponsorluğunu Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği yarışmada her seviyede birinci olan 8 öğrenci ve velisine yurtdışı (Balkan ülkeleri) seyahati, ikinci olan 8 öğrenciye bilgisayar, üçüncü olan 8 öğrenciye tablet, mansiyon ödül almaya hak kazanan 15 öğrenciye (ilkokul seviyesindeki) bisiklet ve 13 öğrenciye (ortaokul ve lise seviyesindeki) Çanakkale gezisi hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılım oranı en yüksek 3 okula bilgisayar hediye edildi. Bu okullar; Erdoğdu İlkokulu, Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu ve Of Solaklı Fen Lisesi olarak gerçekleşti. I. Kitap Okuma Yarışmasına 7 bin 598 öğrenci katılmıştı.