*ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Bakan Dürüst, Rektör Prof. Dr. Aşkın ASAN’ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Anavatan ile yavru vatan arasında köprünün çok güçlü olduğunu belirterek, Trabzon ile KKTC arasında üniversiteler arası işbirliğinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.
Avrasya Üniversitesi ve KKTC'de bulunan üniversiteler arasında eğitim ve kültür alanında işbirliği ve çeşitli projeler yapılabileceğine dikkati çeken Dürüst, "Avrasya Üniversitesi Trabzon’un tek vakıf üniversitesi ve misyonu itibariyle bölge için önemi büyük" diye konuştu.
*KIBRIS HER ZAMAN KALBİMİZDE, NE GÖREV DÜŞERSE YAPMAYA GÖNÜLDEN HAZIRIZ

Asan ise ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Avrasya Üniversitesi’nin ilk mezuniyet töreninde Sayın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun onur konuğu olarak katıldığını ve Avrasya Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karar ile kendisine Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş davasına verdiği desteklerden dolayı fahri doktora tevdi edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Aşkın ASAN “Gönlümüzün hemen hemen hepsi Kuzey Kıbrıs'tadır, sizlerle birliktedir. Bize ne zaman bir görev düşerse koşarak yapmaya hazırız. Üniversiteler arası işbirliği Trabzon ve KKTC arasındaki köprünün daha sağlam olmasını sağlayacaktır" dedi.
 *BAKAN DÜRÜST AVRASYA’NIN HEMŞİRELERİNE SESLENDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik programının dersine katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Kıbrıs Türklerinin yaşadığı haksızlıklar ve hukuka aykırı bir şekilde maruz kaldığı ambargolar sürmektedir. Türkiye Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamıştır. Türkiye güçlü olursa biz de güçlü oluruz. Bunun önemini mutlaka kavrayınız ve bu doğrultuda çaba gösteriniz” dedi. Bakan Dürüst “Geçmişten bu yana aynı milletin çocukları
olarak aynı müşterek kadere sahip insanlar olarak birbirimize her konuda maddi manevi destek olmuş, birbirimizin duygu ve düşüncelerini paylaşmış ve var olma mücadelemizi de birlikte vermiş insanlarız. Bu hep böyle devam edecektir” dedi.
*KIBRIS EĞİTİM ADASI OLUYOR
Avrasya Üniversitesi akademik kadro ve öğrenci sayıları hakkında da  detaylı bilgi alan  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Kıbrıs´ın eğitim adası olma yolunda son derece hızlı ilerlediğini, KKTC uluslararası camianın haksız uygulamalarına ve tanınma sorunlarına rağmen dünyada nüfusuyla oranlandığı zaman büyük bir başarı addedilebilecek yabancı öğrenci nüfusuna ev sahipliği yaptığına vurgu yaparak, bunun KKTC´deki üniversitelerimizin niteliği, kalitesi hakkında bir fikir verebileceğini belirtti. Avrasya Üniversitesi ile işbirliklerine açık olduklarının altını çizdi.