KOBANİ’DE yaralanan Rojo kod adlı canlı bomba Murat G. için Trabzon’da alarma geçildi. İstihbarat birimleri, Suriye’nin Kobani şehrinde yaralanan ve tedavi olduktan sonra Türkiye’ye dönen Murat Güneş’in canlı bomba olarak eylem yapacağı bilginse ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü deşifre olan canlı bombanın fotoğrafını tüm illerle paylaştı. Trabzon’a ulaşan fotoğraf tüm birimlere dağıtıldı.

PLANLARI DEŞİRRE EDİLDİ
İstihbarat birimleri, PKK/KCK terör örgütünün internet sitelerine askerden ve polisten satılık adı altında verilen araç ve daire ilanlarının peşine düştüğünü belirledi. Terör örgütünün internet sitelerinde yer alan ilanları veren güvenlik güçlerine yönelik kaçırma ve saldırı türü eylemlerinin deşifre edilmesinin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü tüm illeri gizli bir yazıyla uyardı.

BİLGİ BAKANLIKLA PAYLAŞILDI
İstihbarat birimleri, geçen hafta yaptıkları istihbaratı çalışmaları rapor haline dönüştürerek, İçişleri Bakanlığı'na ulaştırdı. İçişleri Bakanlığı, kendisine ulaşan bu bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden gizli bir yazıyla tüm illere göndererek, olası kaçırma ve saldırı türü eylemler için güvenlik kuvvetlerinin teyakkuz haline geçmesini istedi.

EYLEMLER İÇİN 81 KENT UYARILDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat birimlerinden gelen personele yönelik kaçırma ve saldırı türü eylemler yönündeki bilgiyi tüm illerle 'PKK/KCK faaliyetleri' başlığı altında gizli bir yazıyla paylaştı. Gizli yazıda, eylem hazırlığından olan örgüt mensuplarına karşı duyarlı olunması ve ilan vermekten kaçınılması, halen ilanı bulunanların ise ilanları kaldırması istendi. Ayrıca internet sitelerinde ilanları çıkanların ise dikkatli olması belirtildi.
BOMBA SIRTTA SINIRA TAŞINMIŞ
 
PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda örgüt mensuplarının Kuzey Irak'ın Nazdur Bölgesi'nden temin edilen 30 santimetre uzunluğundaki boru tipi patlayıcı maddenin sınır hattına kadar sırtta taşınarak, Türkiye sınırında bilinmeyen bir noktaya bırakıldığı belirlendi. Patlayıcının Yekmal köyü bölgesindeki milisler vasıtasıyla yurt içine dağıtıldığı güvenlik güçlerine karşı kullanılacağı bilgilerin ulaştığı belirtildi.