İstanbul Sultanbeyli'de Kobani olayları sırasında göstericilerin attığı taşla başından yaralanan ve 9 gün verdiği hayat mücadelesini önceki kaybeden Serdar Arslan (36), Trabzon'da toprağa verildi.

Kobani olayları sırasında 7 Ekim'de Sultanbeyli'de evden çıkarak iş yerine gitmeye çalışan Serdar Arslan, polisle çatışan göstericilerin attığı taşın başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 9 gündür tedavi gören Arslan, önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından dün ailesine teslim edilen Arslan’ın naaşı, memleketi Trabzon’a getirildi. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan için Yomra ilçesi Yeni Camii’nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza, Arslan’ın babası, kardeşi, yakınları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazı ve duanın ardından omuzlara alınan Arslan’ın üzerinde Türk bayrağı ve Trabzonspor formasının da olduğu tabutu, cenaze nakil aracına kadar götürüldü. Arslan’ın naaşı, ilçedeki aile kabristanlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.