Proje kapsamında Akçaabat'ta kurulan stantta akciğer maketi aracılığıyla vatandaşlara akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Etkinliğin açılışına Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Selçuk, İl Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Şenel, yaptığı konuşmada, sağlığın önemine vurgu yaparak, "Hayatımızı güzel şekilde idame ettirebilmemiz, sağlıklı bir vücuda sahip olmakla başlar. Bu nedenle sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Bölgemiz ve özellikle ilçemiz spor yaparak sağlıklı kalmamız açısından birçok imkana sahip.  Bölgemizde birçok sportif alan var. Hemen yanı başımızda bulunan atletizm tesisleri birçok ilde bulunmayan bir tesis. Bu nedenle vücudun en öneli ihtiyacı hareket etmek ve spordur. İlçemizde var olan spor tesislerini bu imkanları iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu ise etkinliğin amacının özellikle akciğer kanserini önlemede farkındalık yaratabilmek olduğunu ifade ederek, "Kanser günümüzde önemini kaybetmeyen bir hastalık. Akciğer kanseri yüzde 90 oranında sigara içen bireylerde görülüyor. Bu demektir ki sigara içilmediği zaman akciğer kanseri rismi büyük oranda düşebilmektedir. Bu nedenle sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız" diye konuştu.

Akçaabat Atatürk Parkı'nda 2 gün devem edecek etkinlikte, akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtılacak.