İki hafta önce içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Katılımı ile gerçekleştirilen Koceeli Trabzonlular Derneğinin Yahyakaptan’da bulunan binasının açılışında derneğin yeni binasının girişine Trabzon tabelası konulmuştu. Bu tabela, derneğe ait olan alanın dışına bir yer yerleştirilmesi Biz İzmit’iz Grubu kurucusu Hüseyin Erol’un eleştirisine maruz kaldı. Bu eleştiri sonucu Kocaeli zabıtası duruma el koydu. Trabzon’un nüfusu ve rakımı yer aldığı tabela zabıta memurları tarafından kaldırıldı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Erol; “Elbette İzmit, kimsenin babasının malı değil. Elbette bu şehirde herkesin yaşamaya hakkı var. Elbette kimseyi, sen nerden geldin, sen nerelisin diye sorgulama hakkımız yok. Elbette tüm hemşehri derneklerine, lokallerine ve gelenek ve göreneklerine saygılıyız. Elbette ülkenin en yoğun göçünü alan bu şehirde hepimiz kardeşiz, hep birlikte yaşıyoruz. Buraya kadar tamam da, bu tabela neyin nesi şimdi? O zaman herkes kendi doğduğu şehrin tabelasını assın İzmit’in bir yerine. Olur mu öyle şey? Yakışık alır mı? Biz şimdi, Trabzon’a gidip böyle bir İzmit tabelası asabilir miyiz? İzin verirler mi? Hiç sanmıyorum, Neresinden bakarsanız bakın, bu yanlış” diye konuştu.  
“Bu anlamda tüm siyasi aktörleri, İzmit Belediyesi Başkanı ve Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı kardeşimiz Sami Durmuşoğlu ve yönetimini, olaya, bu pencereden bakmaya ve daha hassas davranmaya davet ediyorum” diyen Erol; “Bu sınır gösterge tabelası bir an önce buradan kaldırılmalıdır. Dedesi, Çanakkale Savaşı için Trabzon’dan göç etmiş, ancak bu kentte doğmuş, İzmit’in ekmeği ile büyümüş ve büyütmüş bir babanın evladı ve bir İzmit yaşayanı olarak, en azından bu saygıyı hak ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 

Hüseyin Erol’un açıklamasının ardından zabıta ekipleri gelen bildirim üzerine harekete geçti ve Kocaeli Trabzonlular Derneğinin astığı Trabzon il tabelası kaldırıldı.
Konuyla ilgili henüz Kocaeli Trabzonlular Derneği cephesinden bir açıklama gelmedi.