61SAAT HABER SERVİSİ - 
Zorlu, “Trabzon’da bir kaç markamız var ekmek gibi tereyağ gibi öne çıkan. Fakat bu marka değerlerimizi hızlı bir şekilde kaybediyoruz. Trabzon’da süt ve süt ürünleri son derece azalmış, hayvancılıkta bitince tereyağ üretimi dibe vurdu. Trabzon genelinde yaklaşık 100 ton gibi süt üretimi olduğu, bundan da 2 - 3 ton tereyağ çıkacağı belirtilmekte” dedi. 
Üretilen bu tereyağının sadece Trabzon’a bile yetmeyeceğine dikkat çeken Zorlu, “Bunun sadece Trabzon’a yetmeyeceği ortadadır. Üretilenin Türkiye genelinde yüzde 1’ine tekabül etmekte. Oysa, üretilen Trabzon tereyağı diye üretilen yağın yüzde 90’ı çakma Trabzon tereyağ… 

AVUSTURALYA KREMASI… 


Daha önce Konya’da üretilen kremanın yüzde 80’i 90’ı Trabzon’a satılıyordu. Bunun niye satıldığını sorduğumuzda, “Tereyağ üretiminde kullanıldığı” idi… 
Şimdi de Avusturalya kremasının yaratma, renklendirici ve tereyağ esansı ilavesiyle Konya’da çakma Trabzon tereyağ üretildiğini duyduk. Yani Tonya Tereyağ, oldu Konya Tereyağ.. 
ikinci olarak da margarin gibi malzemeye renklendirici ve esans sıkılarak yapılmakta. Buradan Tarım İl Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Görevi yapmadığına inanıyorum. 
Bunun eleman eksikliği vasıflı elemanın bulunmamasına ya da siyaseten kimseyi karşısına almamasın bağlayamayız. Ben buradan tarım İl Müdürlüğüne şikayette bulunuyorum. Trabzon’da ki tereyağlar denetlenmeli, tereyağ markası korunmalı… Bu konunun takipçisi olacağız” dedi. 

TARIM İL MÜDÜRÜ İLE KONUŞACAK


Zorlu’nun belirttiği tereyağ ile ilgili konuya katıldığını kaydeden Genç, “Trabzon tereyağ ile ilgili konuya katılıyorum. tarım konusunda denetim konusunda bir ihmal hissetmişseniz, somut olarak ki bu kadar teferruatlı getirdiğiniz göre epey araştırma yapmışsınız. Bu konuya bizde müdahil olalım. Sadece Zabıta Talep halinde.. Tarımla beraber hem büyükşehir, hem biz kontrol edelim. Tarım İl Müdürümüzde bizzat bu konuyu konuşacağım” ifadelerini kullandı.